Mados kūrėjų Giedriaus Paulausko, Agnės Kuzmickaitės ir Jolantos Rimkutės bei Ievos Ševiakovaitės dekoruoti trys „Electrolux“ kompaktinės serijos prietaisai – skalbyklė, džiovyklė ir indaplovė – bus eksponuojami Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) 8 salėje kovo 28-29 d.

Vienas žymiausių Lietuvos dizainerių G. Paulauskas, pripažinimą pelnęs savo novatoriškų konstrukcijų vyriškais džinsiniais drabužiais, dekoruodamas nedidukę skalbyklę, liks ištikimas savo stiliui – kūrėjas prietaisą padengs džinsinio audinio imitacija.

„Mano idėja - „džinsinė“ skalbyklė, skirta skalbti džinsams – turėtų būti patraukli tiems, kurie negali gyventi be šio drabužio ir visko, kas su juo asocijuojasi: nevaržoma laisve, kūrybiniu polėkiu bei optimizmu“, - pažymi mados kūrėjas, festivalyje pristatysiantis naujausią savo kolekciją „Mods”.

Žaismingais, nostalgiškais ir kiek provokuojančiais kūriniais išgarsėjusių drabužių dizainerių J. Rimkutės ir I. Ševiakovaitės dekoruota indaplovė deklaruos modernų požiūrį į lietuviškas tradicijas ir tautinius simbolius, kurių gausu populiariausioje jų kuriamoje mados linijoje „LT-Identity“.

Pastarosiose savo kolekcijose „drabužių kasdienybės“ idėją atskleidusi A. Kuzmickaitė, dirbdama su džiovykle, pabandys į prietaisą pažvelgti tarsi iš vidaus – jos dėmesio centre atsidurs būtent drabužiai. „Mano požiūriu, džiovinimas yra tarsi sudedamoji drabužių „gyvenimo“ dalis, tad įdomu stebėti, kokį pavidalą jie gauna vienoje ar kitoje situacijoje – visa tai bandysiu išreikšti kūrybos proceso metu“, - sako dizainerė.

Ši buitinės technikos dekoravimo akcija yra visoje Europoje buitinės technikos gamintojo „Electrolux“ įgyvendinamos koncepcijos „War on White" dalis.

Praėjusių metų „Mados infekcijoje“ dizaineriai Sandra Straukaitė, Vitalis Čepkauskas ir svečias iš Maskvos Andrejus Bartenevas (Andrey Bartenev) dekoravo „Electolux“ skalbinių džiovykles „Iron Aid“, kurios vėliau buvo parduotos aukcione.

Daugiau - vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją