„Gal mes neišgydysime nuo beskonybės, provincialumo, nepagrįstų pretenzijų, tačiau galima pamėginti apsisaugoti įgyjant imunitetą „Mados infekcijoje“, - sakė festivalio idėjos autorė dizainerė Sandra Straukaitė ir prodiuserė Renata Mikailionytė.

„Pradėdami šį renginį negalėjome žinoti, kiek ilgai jis gyvuos. Smagu ir simboliška: aštuntas kartas apvertus tolygu begalybei. O juk mada sukasi amžina spirale – pati save cituodama ir atgimdama naujomis formomis“, - pridūrė S.Straukaitė.

Tradiciškai kovo mėnesį organizuojamame festivalyje savo naujas kolekcijas pristatys lietuvių dizaineriai Agnė Kuzmickaitė, Dovilė Gudačiauskaitė, Vitalis Čepkauskas, Laura Dailidėnienė, Ramunė Strazdaitė, Sonata Bylaitė, Kristina Kruopienytė ir Egidijus Sidaras, Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė, Giedrius Paulauskas, Jurga Januškevičiūtė – Žiugždienė ir Sandra Straukaitė.

Šių metų „Mados infekcija“ pasipildė ir naujais, iki šiol mados pasauliui menkai girdėtais vardais. Pirmą kartą festivalio istorijoje surengto naujų talentų paieškos konkurso nugalėtojos Dianos Paukšytės bei Olgos Prytkovos ir Inos Polotniak duetas gavo finansinę paramą pasirengti festivaliui ir kartu su nuolatiniais festivalio dalyviais pristatys savo kūrybą ant „Mados infekcijos“ (MI) podiumo.

Festivalyje laukiama ir Paryžiaus didžiuoju kūrybiniu prizu apdovanotos japonų kilmės dizainerės Seiko Taki.

MI kolekcijas parodys ir jaunosios Berlyno dizainerės Mischa Woeste („Smeilinener“) ir Christine Pluess su Livia Ximénez Carrillo („mongrels in common“), taip pat estė Eve Hanson, kurianti drabužius kompanijai „Ivo Nikkolo“.

Festivalio žiūrovai išvys ir naują, neseniai praūžusioje Madrido mados savaitėje pristatytą ispanų mados chuligano, dizainerio Carlo Diez Diez kolekciją. Festivalio svečias žinomas ir kaip džinsų kolekcijos „Lois“, „Converse“ sporto bei akinių kolekcijos autorius.

Kas naujo, dizaineriai?

„Mados infekcija“ nenumaldomai artėja, kolekcijų koncepcijos daugmaž aiškios, tačiau dizaineriai prisipažįsta, kad dar liko daug ką apgalvoti ir užbaigti. Rezultatą išvysime kovo pabaigoje, o dabar jums pateikiame trumpą būsimųjų kolekcijų apžvalgėlę.

Dizainerė Agnė Kuzmickaitė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją