Laura Dailidėnienė, drabužių dizainerė


Man Valentino diena išskirtinė tuo, kad prieš devynerius metus būtent šią dieną sutikau savo žmogų, su kuriuo iki šiol gyvename taip, lyg būtume neseniai susitikę. Manau, kad šia proga galima sveikinti ne tik mylimuosius, bet ir visus tuos, kuriuos myli ir gerbi.

Ypatingiausia Valentino dienos dovana, kurią esu gavusi – širdies formos sniego gniūžtė. Kiekvienais metais Valentino dieną aš pagaminu saldžių, labai skanių bulvyčių ir jomis mėgaujuosi su savo mylimuoju. Linksmiausias meilės dienos nuotykis buvo idėja nusiųsti paštu draugui puokštę gėlių, tačiau kol jos nukeliavo kur reikia, tas žmogus vietoj kvepiančių gėlių rado krūvą mažų skruzdėlių.

Dovanų idėjos Jums:

Mano nuomone, idealiausia dovana mylimam žmogui – kelionė laiku. Tai kelionė į tą vietą, kur kažkada buvo labai gera: tai galėtų būti pasivaikščiojimas miške ar parke, ar kelionė į Jūsų meilės šalį.

Egidijus Rainys, drabužių dizaineris

Aš manau, kad Valentino diena yra išskirtinė ir ypatinga. Tai dar viena galimybė (o kai kam gal ir vienintelė) pakalbėti apie jausmus. Tai proga ištarti tuos žodžius, kurių kartais nedrįstame pasakyti, kurie kartais stringa gerklėje ar tiesiog pasimeta rutinoje.

O meilę šią dieną galima dalinti ne vien mylimiesiems – ja galima apdovanoti brangius draugus, kaimynus, praeivius (čia turiu omeny ne lakstymą Gedimino prospektu ir ne solidaus amžiaus moteris su širdutėmis ant skruostų). Nesu paauglys, kuriam Valentino diena reiškia tik širdeles ir raudonus apatinius.

Mano nuomone, Valentino dieną nebūtina dovanoti dovanas – kartais užtenka tiesiog nuoširdaus žodžio, bučinio, draugiško rankos paspaudimo, gėlių puokštės, saldumynų dėžutės ar butelio tauraus gėrimo.

Nedovanokime dovanų tik dėl paties fakto ir neužverskime artimųjų namų šlamštu dulkėms rinkti. Manau, jeigu negalite padovanoti brangių kvepalų, tikrai nesirinkite oro gaiviklio.

Dovanų idėjos Jums:

Padovanoję pliušinę raudoną širdį galite priversti žmogų suvaidinti nuostabą. Kad padėtumėte jam to išvengti, verta pagalvoti apie knygą, DVD filmą ar geros muzikos rinkinį.

Indra Dovydėnaitė, drabužių dizainerė, stilistė

Tiesą sakant, mūsų šeimoje ši diena nėra išskirtinė. Mes nemėgstame sureikšminti tokių švenčių, nes kiekvieną dieną stengiamės vienas kitą apdalinti gera nuotaika ir meiliais žodeliais. Įvairios dovanėlės, gėlės ar šiaip mielos smulkmenos į mūsų namus dažnai atkeliauja be jokios progos, tiesiog iš meilės.

Valentino diena būdavo reikšminga mokykloje – tuomet tai buvo vienintelė proga nusiųsti meilės laiškelį tau patinkančiam žmogui. Taip pat visada šia proga sveikindavau suolo draugę. Tie mokykliniai laiškeliai būdavo ypatingiausia dovana, didžiulis turtas ir baisiausia paslaptis. Juos slėpdavau namuose po stalu.

Dabar taip išeina, kad savo mylimajam dovanoju ką nors savo pačios megzto. Pavyzdžiui, pernai Dovukas gavo raudoną megztinį ir vakarienę.

Dovanų idėjos Jums:

Siūlyčiau pagalvoti apie ką nors labai asmeniška. Pamėginkite kažką sukurti savo rankomis.

Slava Milkoto, stilistas

Valentino diena man labai smagi šventė, kuri asocijuojasi su artėjančiu pavasariu. Kažkaip tuomet jaučiu ore sklandantį meilės virusą su gausybe širdučių ir bučinukų. Manau, ši diena yra puiki proga parodyti dėmesį ne tik savo „Valentinui“, bet ir visiems tave supantiems žmonėms, kuriems jauti šiltus jausmus.

Įspūdingiausia dovana, kurią esu gavęs Valentino dienos proga – Oskaro statulėlė su užrašu „The Best Lover“. Na, o aš, nebūdamas originalus, visų švenčių proga artimiesiems dovanoju savo rankų darbo papuošalus – seges, auskarus, vėrinius ar apyrankes.

Dovanų idėjos Jums:

Idėja vyrams: vėrimo salone savo mylimajai suverkite vėrinį. Jei nežinote nuo ko pradėti, kokias spalvas rinktis, prisiminkite jos akių ar mėgstamo drabužio spalvą. Manau, tikrai nustebinsite.

Agnė Kuzmickaitė, drabužių dizainerė

Valentino diena man nėra labai svarbi. Žiūriu į ją kaip į komercinę šventę. Jei kalbėsime apie dovanas, nemanau, kad tai proga įrodyti savo originalumą, nes ir ši šventė yra ganėtinai banali. Valentino dienos proga, manau, galima drąsiai rinktis ir banalias dovanas – raudonas rožes, įvairius širdelės formos daiktus.

Aš, pavyzdžiui, visada džiaugiuosi tokiomis dovanomis. O apskritai geriausia dovana – tiesiog nuoširdus meilės prisipažinimas. Ir nebūtinai tik Vasario 14 –ąją.

Dovanų idėjos Jums:

Sukurti mylimajam dainą, ją įrašyti ir paleisti per radiją.

Žurnale „Express Mada“ taip pat skaitykite:

Valentino spalvos, formos ir skonis

Aksesuarų interpretacijos

Ledinė femme fetale širdis;

Mados eksperto kredo: "Madoje mylėti žmogų, o ne daiktus"

Stilinga judėjimo laisvė

2008 m. pavasario-vasaros mados tendencijos