• Periodas nuo 23 iki 4 val. nakties

    Moksliškai įrodyta, kad jeigu naudosite pačią geriausią kaukę netinkamu tam laiku, tai didelio efekto tikrai nesulauksite. Tarp kitko, jeigu įprastą kremą naudosime derindamos su kūno bioritmais – pavargęs veidas gali akimirksniu atjaunėti.

    Rytas prasideda auštant

    4-5 ryto organizmas pasiruošia prabudimui. Nepriklausomai nuo to, ar jūs miegate, ar ne – oda taip pat „bunda“. Palaipsniui sulėtėja naktiniai odos ląstelių regeneracijos procesai. Vidaus sekrecijos liaukos pradeda gaminti hormonus, kurie aktyvina visas reakcijas. Vyksta labai įtempta „kova“ su laisvaisiais radikalais – organizmas pats (jokių kremų poveikis bus nenaudingas!) „naikina“ mūsų jaunystės priešus.

    Prausiamės gyvuoju vandeniu

    6 val. ryto – idealiausias laikas pereiti iš miego į prabudimą. Šiuo metu organizmas gerai reaguoja į kontrastinį arba vėsų dušą. Po tokių procedūrų oda ilgai išliks švelni. Neužmirškite veidą nuprausti šaltu vandeniu ar ištepti gabalėliu ledo.

    Šiuo metu tikrai gausus prausimosi priemonių pasirinkimas įvairiausiam skoniui: minkštas muilas, geliai, pieneliai, praturtinti drėkinamaisiais komponentais. Vandenį prausimuisi siūloma naudoti ne iš čiaupo, o virintą ar filtruotą. Būtų idealu, jeigu įlašintumėte keletą lašų citrinos sulčių ar obuolių acto. Toks atsargumas padės nepažeisti natūralaus jūsų odos epidermio balanso.

    Gal jūsų odai netinkamas net toks švelnus prausimas – ji raudonuoja ir šerpetoja? Išeitis yra – valykite kosmetiniu pieneliu arba losjonu (toniku), tačiau būtinai neturinčiu savo sudėtyje alkoholio. Gausiai sudrėkinkite vatos tamponėlį ir kruopščiai nuvalykite veidą ir kaklą, neliesdamos jautrios odos aplink akis. Tarp kitko, pienelis tuo pat metu sudrėkina ir nuramina odą. Būtinai užtepkite šios priemonės (tik tinkančios jūsų odos tipui) po prausimosi vandeniu.

    Apsauga nuo alergijos

    Nuo 7 val. ryto suaktyvėja kraujo apytaka kraujagyslėse, padidėja veikliųjų medžiagų kiekis audiniuose, tačiau skysčių apykaita vyksta pakankamai lėtai. Štai kodėl atsikėlę šiuo metu dažnai pastebime, kad veido oda bei akių vokai paburkę. Norint greičiau susitvarkyti veidą, kartais pakanka uždėti truputėlį ledo arba atlikti garų vonelę. Šis laikas labai tinkamas rytinei gimnastikai ir veido masažui. Eksperimentuoti su naujais kremais nevertėtų – yra alergijos tikimybė.

    Drėkinimo taisyklės

    Nuo 8 val. medžiagų apykaita normalizuojasi, oda tampa lygesnė, sumažėja alergijos tikimybė. Šiuo metu galima atlikti makiažą. Prieš pradėdamos dažytis, neužmirškite „pagirdyti“ odą drėkinamosiomis priemonėmis. Jeigu nepatepsite drėkinamuoju dieniniu kremu – veidas visą dieną bus be apsaugos nuo žalingo aplinkos poveikio: dulkių, lietaus, sniego, saulės spindulių...

    8 - 13 val. – tai periodas, kai moteris atrodo ypatingai gražiai. Šiuo metu yra pats medžiagų apykaitos organizme pikas. Kraujotakos procesai odoje stiprėja.

    Laikas apsilankyti pas kosmetologą

    Norėdamos kuo efektyviau panaudoti šį paros laiką intensyviai odos priežiūrai, jeigu tik yra galimybė, būtinai nuvykite į kosmetologijos saloną. Jeigu tokios galimybės neturite – nenusiminkite. Laisvadienio metu tai galite atlikti namuose – tik suraskite tam laiko.

    Nuo 10 iki 13 val. pagreitėja medžiagų apykaita ir oda pradeda blizgėti. Norėdamos to išvengti, padenkite odą maskuojančia pudra. Ji padės sureguliuoti riebalų išsiskyrimą ir pašalins jo perteklių. Galite naudoti ir paprastą kompaktinę pudrą arba bet kokį toninį kremą.

    Artėja vidurdienis

    Tarp 13 ir 15 val. sumažėja odos tonusas, oda atrodo ne per geriausiai. „Viduriniosios valandos“, pagal kurias gyvena oda, nesitiki, kad jai skirsite daugiau dėmesio. Bet argi makiažas gali pakenkti? Jeigu 15 val. jūs suplanavote vizitą pas kosmetologą, jį geriau atidėkite – jūsų odai šiuo metu bet kokia kosmetinė procedūra nesuteiks jokio džiaugsmo ir norimo rezultato. Tačiau laikotarpis tarp 14 -15 val. tinkamas apsilankyti kirpykloje, nes plaukai bus lengvai šukuojami.

    Rūpinantis savo oda yra ne tik svarbu žiūrėti į laikrodį, bet neužmiršti, koks metų laikas už lango, nes vėl gali tekti teks nusivilti.

    Drėkinimo taisyklės. Vėlyvą rudenį ir žiemą oda reikalauja drėkinimo ne mažiau kaip ir karštuoju metų laiku. Jeigu tokiu metu jūs pradėsite aktyviai maitinti odą, sausa oda visai nustos gaminti riebalus ir pradės šerpetoti, o riebi oda priešingai – pradės gaminti dar daugiau riebalų ir taps dar riebesnė. Stenkitės naudoti drėkinamąsias priemones likus nors valandai iki išėjimo į šaltą orą.

    Apsaugos taisyklės. Rudeniui ir žiemai skirti veido kremai turi būti drėkinantys, tačiau riebesni negu vasarą (rekomenduojama augalinės ir gyvulinės kilmės) ir su vitaminais. Lengvi ir švelnūs jie greitai ir nepalikdami žymių įsigeria į odą. Nepamirškite kremu ištepti kaklo ir krūtinės odos. Bet kuriuo metų laiku dieninių kremų sudėtyje turėtų būti ir apsaugos nuo saulės filtrai.

    Karnavalas pagal taisykles

    17 – 20 val. - pats tinkamiausias laikas odos priežiūrai. Tai puikus metas atlikti bet kokias kosmetines procedūras – bet kuri iš jų duos puikų rezultatą. Iš vienos pusės – kūnas minimaliai jautrus skausmui (pavyzdžiui, jums reikia atlikti epiliaciją), iš kitos – maksimaliai palankus visapusiškai priežiūrai.

    Pats laikas veidą „papuošti“ kauke – šveičiamąja, maitinamąja, tonizuojančia ar drėkinančia. Galima nusipirkti paruoštas kaukes, o galite pasigaminti ir pačios...

    Šveičiamoji kaukė (pilingas). Sumaišykite po 1 šaukštą tarkuotų morkų, grietinėlės ir manų kruopų. Ištepkite odą, išskyrus sritis aplink akis ir burną, ir palaikykite apie 5 min. Po to kruopščiai sukamaisiais judesiais pirštų galiukais viską ,,nutrinkite“ nuo veido. Nuplaukite veidą vėsiu virintu vandeniu ir patepkite bet kokiu maitinančiuoju kremu.

    Maitinamoji kaukė sausai veido odai. Sumaišykite sumaltus migdolus (malti saldieji migdolai be luobelės) su persikų aliejumi proporcijomis 1:1, ištepkite veidą, palaikykite 20 min. ir nuplaukite.

    Drėkinamoji kaukė. Sutrinkite sunokusį bananą, į košelę ir įpilkite 1-2 šaukštus grietinėlės ir krakmolo sutirštinimui; ištepkite veidą; po 20 min. nuplaukite.

    Tonizuojanti kaukė. Iš anksto pasiruoškite mišinį: sumaišykite 1 šaukštą erškėtrožių aliejaus, 1 šaukštą varškės ir tokį pat kiekį avižinių miltų. Ištepkite veidą ir po 20 min nuplaukite.

    Tarp 19 – 21 valandos

    Odos ląstelės pradeda aktyviai dalintis ir įsisavinti deguonį. Todėl oda tampa tinkama kosmetinėms procedūroms.

    Jeigu tik yra noras ir galimybė, vykite į kosmetologijos kabinetą ar „atidarykite“ grožio saloną namuose. Suprantama, neužmirškite nuvalyti makiažą. Net jeigu jo nenaudojote, vakarinis odos nuvalymas yra būtinas. Juk sugrįžusios į namus neužmirštate persirengti drabužius, kuriuos dėvėjote būdamos gatvėje.

    Riebią ir normalią odą galite nuplauti muilu, geliu arba pieneliu. Probleminę ir sausą odą kruopščiai nuvalykite kosmetiniu pieneliu arba toniku. Dabar pats laikas pamaitinti odą – naudojame naktinį kremą, kuris maitina, ramina odą ir apsaugo nuo raukšlių.

    Naudinga išgerti stiklinę šilto pieno, jis padeda iš organizmo pašalinti toksinus.

    Apie naktinio kremo naudą

    Po 22-os valandos organizmas ruošiasi miegui, o tai reiškia, kad bet kokios kosmetinės procedūros, atliekamos tokiu laiku, bus nenaudingos. Naktinį kremą reikia užtepti ne vėliau kaip iki 21 val., kitaip jis ant jūsų odos bus kaip nereikalingas balastas.

    Moterims nuo 35 metų amžiaus reikėtų pasirinkti kremą, apsaugantį nuo odos senėjimo. Joms taip pat rekomenduojama reguliariai palepinti maitinamuoju kremu ne tik veido odą, bet ir kaklo bei dekolte sritį.

    Naktinis kremas tepamas plonu sluoksniu, po kruopštaus odos nuvalymo; po 30 min. nuvalomas kremo perteklius popierine servetėle. Nevertėtų kremo tepti storu sluoksniu, tuo labiau prieš naktį. Tai gali sutrikdyti prakaito išsiskyrimą ir kūno termoreguliaciją. Tačiau tai tik dalis pavojų. Esant kremo pertekliui, jo likučiai gali sukelti odos uždegimą, ant veido atsiras išbėrimas.

    Dabar jau pats laikas eiti miegoti. Odos atsinaujinimui saldus miegas tik į naudą. Naktinis kremas jau įsigėręs į odą ir veikia – ląstelės aktyviai atsinaujina.

    Toms, kurioms ant viršutinės lūpos ar smakro auga plaukai, tų vietų tepti maitinamuoju kremu neverta.

    Leidimas į sapnų karalystę

    Nuo 20 iki 22 valandos organizmas pasirengęs atsikratyti per dieną susikaupusių kenksmingų medžiagų. Būtent dabar pats tinkamiausias laikas atlikti atpalaiduojančias vandens procedūras. Nuostabus efektas laukia apsilankius saunoje. Tik reikėtų nepamiršti sudrėkinti odą kremu arba pieneliu, norint išvengti odos šerpetojimo.

    Gerkite mažiau skysčių. Tai gali neigiamai paveikti ne tik odą, bet ir viso organizmo būseną. Galima maudytis ir vonioje. Tam labai tinka panaudoti įvairias šveičiamąsias ar anticeliulitines priemones. Tarp kitko, vonia su jūros druska pakelia odos tonusą, ją sudrėkina.

    Po 23 val. geriau eiti miegoti. Ne veltui medikai teigia, kad viena valanda miego iki pusiaunakčio yra lygi dviem valandoms miego po pusiaunakčio.

    Šiuo metu (arčiau pusiaunakčio prasideda aktyvus ląstelių atsinaujinimas) kaip tik pradeda aktyviai veikti naktinis kremas, kad ryte oda būtų švelni, kaip kūdikio.

    Periodas nuo 23 iki 4 val. nakties

    Šis periodas yra skirtas miegui. Bet kuri moteris žino, kad jeigu šį laiką praleis vakarėlyje ar dirbdama, ryte atrodys pilka ir pavargusi. Tai nutinka todėl, kad naktinis laikas idealiai tinkamas savarankiškam ląstelių atsinaujinimui – pastovi temperatūra, drėkinimas, tamsa ir rami veido padėtis. Būtent nakties metu, kai visi organai ir organizmo sistemos ilsisi, odoje vyksta aktyvūs apsivalymo ir atsinaujinimo procesai.

  • Šaltinis
    Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
    www.DELFI.lt
    Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją