Tačiau taisyklė kitokia: beformiai ant kūno kabantys drabužiai daro jus dar storesnę. Drabužiai privalo pabrėžti figūros pranašumus - kūno išlinkius, bet nebūti siauri ir aptempti, t.y. paslėpti trūkumus.

Kas privalo būti apkūnių moterų spintoje?

Figūrą atitinkančios suknelės. Jos nepabrėžia liemens, o išryškina krūtinės ir klubų liniją. Yra tik vienas „bet“ - suknelės neturi būti aptemptos, antraip matysis visi figūros trūkumai, visos raukšlelės ir duobelės.

Minkštų elastingų audinių palaidinukė, marškiniai arba megztinis paslėps figūros trūkumus ir išryškins pranašumus. Šiurkštus neelastingas audinys, buklė mezgimas tik padidina apimtis ir padaro figūrą panašią į kvadratą.

V formos iškirptė vizualiai pailgina viršutinę liemens dalį ir daro ją plonesnę. Biustas - vienas apkūnių moterų pranašumų, todėl iškirptė gali siekti duobutę tarp krūtų. Tai suteiks pikantiškumo bei seksualumo. Nepamirškite atsisegti viršutinių palaidinukės sagų.

Ko reikia atsisakyti?

Apavo su dirželiu aplink čiurną. Jis storina apatinę kojos dalį. Rinkitės avalynę platėjančiu kulnu, nes jis atrodo labiau priderintas prie jūsų klubų ir, be to, yra stabilesnis.

Plačių kaip maišai megztinių. Jie tik storina. Dar klaikiau, kai tokie megztiniai garankščiuojasi ant liemens ir klubų - pastorintas kūnas tarsi padalijamas į dvi dalis.

Į apačią siaurėjančios kelnės klubus storina.

Venkite drabužių su raukiniais, volanais, siuvinėjimais ir kitokiais papuošimais.

Mažos rankinės atrodo neproporcingai. Jei žmogus didelis, atitinkamo dydžio turi būti ir rankinė.

Juodo uždaro maudymosi kostiumėlio. Galite manyti, kad jis lieknina, bet labai klystate. Jums reikia rinktis spalvų įvairovę. Tinkamiausi - smulkiais raštais. Galite dėvėti kostiumėlį, kurio viršutinė dalis primena sportinius marškinėlius arba glaustinukę.

Ar atkreipiate dėmesį į savo rankas? Kai jos putnios, kai kurie drabužiai daro moterį panašią į balionėlį. Kad paslėptumėte storokas rankas, reikia mokėti keletą gudrybių - jas naudodamos ir pačios atrodysite lieknesnės.

Palaidinukės

Pirkdamos patikrinkite, ar rankovės turi elastinę gumutę, apačioje sutraukiančią jas varpelio forma. Jei tokios yra, o rankovės trumpesnės nei trijų ketvirčių, padėkite palaidinukę į vietą. Jei gumutė rankoves sutraukia prie plaštakų ir audinys gana lengvas, tarsi tekantis ranka, nesigarankščiuoja, tada viskas gerai.

Venkite berankovių aukštakaklių palaidinukių - jos tinka tik labai plonoms be menkiausių apvalumų paauglėms. Pilnokoms rankoms tokios palaidinukės ir suknelės - katastrofa.

Jums tinkamiausios lengvo švelnaus audinio plačiomis rankovėmis palaidinukės. Klasikinis kirpimas nieko nepagadins tik tuo atveju, jei rankovės nebus aptempusios viršutinės rankos dalies.

Marškiniai

Idealiai tiks klasikinio vyriško kirpimo marškiniai. Tačiau ir šiuo atveju rankovės neturi būti siauros.

Sportiniai marškinėliai

Jų atsisakyti nereikia. Tik nevilkėkite marškinėlių rankovėmis, kurių net trumpomis nepavadinsi, nes jos pridengia dalį peties ir primena apverstą puodelį. Taip pabrėžiama storiausia rankos dalis, problemiškiausia zona.

Geriausiai tiks marškinėliai ilgomis arba trijų ketvirčių rankovėmis, iš nelabai aptempiančio audinio - medvilnės arba medvilnės su sintetika. Marškinėliai jokiu būdu neturi nei plazdenti, nei priglusti prie kūno kaip korsetas.

O kai rankovės aptemptos, rankos atrodo kaip sardelės. Nebloga išeitis - marškinėliai su 5-7 cm pločio petnešėlėmis, vizualiai pailginantys liemenį ir neakcentuojantys didelės krūtinės.

Švarkai

Su jais turite jaustis patogiai, niekur neturi spausti, niekas neturi trukdyti ištiesti rankos pirmyn ar pakelti. Rankovės neturi būti siauros. Atsisakykite papečių, varpelio formos ir reglano rankovių. Geriausias variantas - truputį platėjančios rankovės.

Megztiniai

Galite juos dėvėti, tik siūlai neturi būti purūs, o raštas - stambus. Visa tai storina. Rankovės - arba ilgos, arba trijų ketvirčių. Visa kita turi atitikti jūsų figūros ypatumus.

Suknelės

Netiks suknelės plonomis petnešėlėmis, su daugybe jų ir berankovės. Jei jau neturite kitokios išeities, rinkitės suknelę storesnėmis petnešomis. Idealiausia - ilgomis ar trijų ketvirčių platėjančiomis rankovėmis, lengvo srūvančio audinio. Jo raštas gali būti smulkus arba vidutinis.

Galima pasinaudoti praėjusio amžiaus damų gudrybe - prie berankovės suknelės priderinti apsiaustą ar skraistę, šalį, ploną pačius dengiantį šalikėlį.

Papuošalai

Apyrankės - kuo plonesnės, tuo geriau. Reikia nukreipti dėmesį į ploniausią rankos vietą - riešą.