Be to, nemažai laiko atima mokslai. Mat jis mokosi Vilniaus universitete ir magistrantūroje studijuoja tarptautinį verslą.

Tęsia studijas

R. Vilkončius pasakojo, kad jau turi verslo administravimo diplomą, bet nori pagilinti šios srities žinias.

„Su ta profesija sieju ateitį. Tačiau šiandien negaliu pasakyti, kada keisiu profesiją. Reikia kuo mažiau apie tai kalbėti, nes prasitarus planai gali neišsipildyti. Sakoma, suplanuok ir prajuokink Dievą. Šiais laikais viskas keičiasi taip greitai, kad net nespėji suvokti, kas atsitiko“, - kalbėjo Rolandas.

Daro tai, ką geriausiai sugeba

Pasiteiravus, kaip sekasi vesti „Lietuvos šokių dešimtuką“ ir ar nenorėtų sušokti lėto valso arba pasadoblio, R. Vilkončius nusijuokė: „Gerai jaučiuosi. Patinka ir laida, ir jos forma, ir kūrybinė grupė. Patinka bendrauti su laidos dalyviais. Su visais randu bendrą kalbą. Nebuvo, kad jie nesuprastų manęs, o aš jų.

Tikrai jaučiuosi savo vietoje. Visi kartu darome puikų šou. Šokti kol kas neketinu. Kiekvienas privalo daryti tai, ką geriausiai sugeba. Kiekvienas turi dirbti savo darbą: man priklauso vesti laidą, šokėjams - šokti. Juolab kad visų skrybėlių galvai nepritaikysi, nes ne visos jos tinka. O ir kam to reikia. Darau tai, ką geriausiai moku.“

Į klausimą, ką, be laidos „Lietuvos šokių dešimtukas“ vedėjo pareigų, dar daro, Rolandas Vilkončius atsakė: „Garsinu LTV anonsus. Be to, esu begalės įvairių renginių vedėjas. O kokių, nesakysiu. Tai - komercinė paslaptis.“

Laidų nelygina

Lyginti „Lietuvos dainų dešimtuko“ ir Eurovizijos su dabar vedamu „Lietuvos šokių dešimtuku“ R. Vilkončius kol kas nebando: „Jos ir skirtingos, ir tokios pat. Sudėtinga palyginti. Gal jos skiriasi tik tuo, kad dabartinėje laidoje dalyviai šoka, o tose - dainuoja.

Beje, dar negaliu pasakyti, ar teks būti Eurovizijos transliacijos vedėjų. Dar nepasiūlė. Tai spręs televizijos vadovai. Beje, nieko, kas susiję su darbu televizijoje, daug komentuoti negaliu.“

Laisvo laiko turi nedaug

„Lietuvos šokių dešimtuko“ vedėjas laisvo laiko turi nedaug.

„Laisva diena - sekmadienis. Tada su šeima sugalvojame, ką veikti. Stengiamės nors trumpam kur nors išvažiuoti. Juolab kad visi esame labai užsiėmę: vyresnysis sūnus Ąžuolas keliauja į mokyklą, mažėlis Ugnius - į darželį, žmona Dalia važiuoja į darbą.

Jai tenka kiekvieną dieną važiuoti į Vievį, nes dirba medžio apdirbimo įmonėje“, - pasakojo Rolandas.

Atostogas jis leidžia prasmingai: „Jei atostogos vasarą, o taip dažniausiai būna, būtinai keliaujame po kokią nors Europos šalį. Beje, tokios kelionės, žinoma, priklauso ir nuo finansų. Jei pasitaiko dienų, kai nereikia eiti į darbą, su šeima keliaujame po Lietuvą.

Lapkričio pradžioje, kai buvo net 4 laisvos dienos, važiavome į Nidą. Smagu buvo. Orai fantastiški pasitaikė. Ramu, ir žmonių Nidoje buvo mažai. Kartais nuvažiuojame pas gimines į kaimą Anykščių rajone.“

Per mažai laiko rūpintis sveikata

R. Vilkončiui tokiame skubančiame pasaulyje laiko pasirūpinti sveikata ne visada užtenka: „Per skubėjimą negaliu tinkamai pasirinkti aprangos. Itin daug rūpesčių pridaro žiema.

Na, kartais pagauna liūdesio akimirkos ir prasitariu, kad man gal depresija. Bet tai tik žodžiai. Depresuoti nėra kada. Gyvename tokiais tempais, kad neužtenka laiko pasirūpinti savo sveikata, o maistas, kaip vanduo ir oras, jei blogi, gali tapti didžiausiu priešu. Oro pakeisti negaliu, belieka rinktis vandenį ir derinti maistą.“

Mėgsta kokybišką maistą

„Nesu kažin koks gurmanas ir neruošiu ypatingų patiekalų, - tvirtino Rolandas. - Tačiau renkuosi sveiką ir kokybišką maistą. Neseniai su žmona namuose pabandėm pasigaminti natūralaus marinato. Su tuo marinatu mėsytę išmarinuojama taip, kad iškepęs valgai ir pirštus laižaisi.

Pastaruoju metu pamėgau gaminti Bolonijos spagečius. Išeina geriau nei restorane. Šiam patiekalui labai svarbu geras faršo padažas. Jis ruošiamas daug ilgiau nei makaronai - reikia dviejų valandų. Kuo ilgiau jį gamini, tuo skanesnis.

Beje, labai svarbu, kokią mėsa faršui perki. Stengiuosi pirkti iš kaimo žmonių. Nusiperku daugiau ir laikau šaldiklyje. Net ir atšildyta tokia mėsa nepraranda skonio.“

Klausosi įvairios muzikos

R. Vilkončiui patinka įvairi muzika. Tačiau jam labai svarbu, kad ji skambėtų kokybiškai.

„Muzikos klausytis galiu gera aparatūra. Nemėgstu, kai skamba muzika ir dar girdi pašalinius garsus.

Dirbau „Radiocentre“, todėl žinau, kas svarbu, kad muzika skambėtų kokybiškai. Klausausi roko, funky, repo ir gero popso. Pastarosiomis dienomis klausiausi gero instrumentalisto Princo. Manau, kad jis ir lietuviškomis kanklėmis sugebėtų ką nors pagroti. Patinka klausytis dainų atlikėjo Waitlif Žan. Iš lietuvių dainininkių išskirčiau Jurgą Šeduikytę, Andrių Mamontovą. Patinka grupių „G&G Sindikatas“ ir „Pieno lazerių“ atliekami kūriniai“, - vardijo Rolandas.

Be to, jis tvirtino tebebendraujantis su J. Šeduikyte, su kuria kartu vedė „Lietuvos dainų dešimtuką“ ir Euroviziją.

„Nors matomės retai, dažnai pasikalbame telefonu. Pasveikinau ją su MTV apdovanojimu. Beje, iš Jurgos agentūros visada gaunu jos pačius naujausius įrašus, informaciją“, - džiaugėsi nenutrūkusiais ryšiais Rolandas.