Pasak kosmetologų, rudenį ir ypač žiemą odą stipriai veikia šalčio, vėjo ir temperatūrų kaita - prasidėjęs šildymo sezonas sausina visų tipų odą, iš jos “ištraukdamas” ir taip negausius drėgmės likučius. Oda tampa šiurkšti, nelygi, pleiskanojanti, išryškėja raukšlės.

Todėl labai svarbu pasirinkti tinkamas odos priežiūros priemones, nes tik gerai išvalyta oda pasisavina kitas odos priežiūros priemones.

Kiekvienam odos tipui žiemą reikia skirtingų odos priežiūros priemonių.

Odą taip pat galima saugoti ir drėkinti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. Tam reikia vartoti specialiai odos priežiūrai skirtų vaistažolių arbatų, kurios tinka kiekvienam odos tipui. Tai švelni ir natūrali profilaktinė priemonė besirūpinančioms savo oda. Arbatos mišinys iš ramunėlių, medetkų, šeivamedžio žiedų, jonažolės, dilgėlės lapų, anyžiaus vaisių drėkina odą iš vidaus, neleidžia jai išsausėti, turi antibakterinį ir priešuždegiminį poveikį.

Vėjuotą, šaltą rudenį ir žiemą būtina saugotis šalčių, sausinančių akis, drėkinti patalpų orą, nes akys dažniau pavargsta, parausta, atrodo negražiai.

Nors akių nuovargio priežasčių būna labai įvairių, tačiau rudenį ir žiemą sveikas akis paprastai vargina dirbtinė šviesa, temperatūrų kaita ir ilgas sėdėjimas prie kompiuterio ar televizoriaus ekrano.

Gydytojų teigimu, tikrasis akių nuovargio gydymas - tai priežasties, sukėlusios akių nuovargį, šalinimas. Kadangi akių nuovargio priežastys įvairios, tai ir gydymas būna labai skirtingas. Pavyzdžiui, jei yra akių uždegimas - reikia gydyti uždegimą; jei nuovargis atsiranda dėl darbo kompiuteriu - reikia reguliuoti darbo ir poilsio režimą. Dažnas, norėdamas pailsinti akis griebiasi lašų, kurie sutraukia kraujagysles. Tuomet akių paraudimas dingsta ir akys atrodo gražiau, tačiau taip gali būti trikdoma akies mityba - o tai papildomas krūvis ir taip pavargusiai akiai.

Neapsirinka reguliariai vartojantieji specialių žolelių arbatų, kurios gerina regėjimą, padeda pavargusioms ir sudirgusioms akims.

Verta prisiminti:

riebiai odai naudojami prausimosi kremai arba žele,
sausai odai valyti naudojami drėkinamieji pieneliai,
sausą odą reikia ir maitinti, ir drėkinti, maitinamuosius kremus naudoti dieną, o drėkinamuosius - nakčiai,
esant mišriai odai, dieną reikėtų rinktis kremus, skirtus mišriai odai, o nakčiai tinka ir paprasčiausias drėkinamasis kremas.