Jei veido oda nebus švari, bet kokios pastangos pagerinti išvaizdą nueis vėjais – tai aksioma, rašo pravda.ru. Teisingas veido odos valymas gali išvaduoti nuo būtinybės naudotis gausybe kremų, o ir dekoratyvinės kosmetikos sveikam ir švytinčiam veidui beveik nereikia.

Švara – ir civilizacijos reikalavimas: tiems, kurie gyvena negyvenamoje saloje ir kas rytą nevažinėja visuomeniniu transportu, tikriausiai galima ir nesiprausti. Visiems kitiems teks rimtai rūpintis veido oda, kitaip ji papilkės, atsiras spuogų, inkštirų, ankstyvų raukšlių.

Paplitusi nuomonė, kad muilas – pagrindinis gražios odos priešas. Išsiaiškinkime.

„Muilas gaminamas naudojant riebalus ir cheminius komponentus, - aiškina Elena Ovsijeva. – Būdamas šarminis, muilas gali pažeisti odos pusiausvyrą, kuri būtina naudingajai mikroflorai, saugančiai odą nuo pavojingų mikrobų. Dažnas prausimasis muilu pasmerks odą infekcijoms. Be to, dėl hidrolipidinio balanso pažeidimo oda gali išsausėti“.

Kad išvengtumėte odos suerzinimo, rinkitės priemones su žyma „jautriai odai“.

Ar jie tinka veidui valyti?

„Vis dėlto veidą geriau valyti specialiu losjonu ar pieneliu – priklausomai nuo jūsų odos tipo, - pataria Elena. – Bet jei, pavyzdžiui, labai pavargote ir neturite jėgų pasinaudoti vatos diskeliais, geriau nusiprauskite vandeniu ir muilu. Jokiu būdu neikite miegoti nenusivaliusios kosmetikos ir nepašalinusios nuo veido purvo, susikaupusio per dieną. Jei nusiprausus sutraukė veidą, tiesiog pasitepkite maitinamuoju kremu. Pridursiu, kad sausumo pojūtis gali atsirasti ne tik dėl muilo, bet ir dėl kieto vandens“.

Apskritai valyti odą geriau ne prieš miegą, o kai tik grįžote iš darbo namo. Per dieną dekoratyvinė kosmetika susimaišo su odos riebalais ir dulkėmis, taigi gaunama palanki terpė daugintis bakterijoms. Išvaduokite odą, leiskite jai kvėpuoti ir atgauti jėgas.

Ar reikia praustis po dienos, praleistos namie? Jūsų butas ne sterilus, bakterijos nemiega. Jei nekreipsite į tai dėmesio, po kelių dienų odos paviršius taps nelygus, poros užsikimš ir taps labai matomos. Paprastas vakarinis nusiprausimas su muilu, putomis ar želė paspartins ląstelių atsinaujinimą naktį, todėl ryte atsibusite atjaunėjusi ir pagražėjusi.

Auksinės švaros taisyklės

Sausa oda – kasdieniam valymui rinkitės kremą ar emulsiją.

Riebi oda – tiks valomoji želė, kurios sudėtyje nėra aliejų. Sumaišyta su vandeniu ji putoja ir lengvai nuplaunama.

Normali oda – platus pasirinkimas: valomosios putos, želė, kremai, emulsijos. Valymo procedūra turi būti maloni ir komfortiška. Orientuokitės į savo pojūčius.

Jautri oda – būkite itin dėmesingos. Jei skruostai raudonuoja ir lengvai suerzinami nuo menkiausio sąlyčio su vandeniu, nekalbant apie muilą, patariama kreiptis į specialistą, kuris patars, kokias priemones naudoti.

Bet kokiam odos tipui reikia gilaus valymo. Tačiau, kaip pastebi kosmetologė, pastaruoju metu šios procedūros tapo tokios populiarios, kad dauguma ėmė jomis piktnaudžiauti.

„Dažnas valymas suteikia priešingą rezultatą: oda gali tapti dar riebesnė“, - perspėja E. Ovsijeva. Išvada: sausą odą šveitikliu valykite kartą per dvi savaites, normalią – kartą per savaitę, o riebią – kas tris dienas. Natūralios priemonės, jei oda jas gerai toleruoja, gali tapti kosmetikos priemonių pakaitalais.

Nepersistenkite valydamos veidą, netempkite odos, nespaudykite. Lengvi judesiai masažinėmis linijomis: nosis – vertikaliai, kakta – horizontaliai, skruostai – nuo centro iki vokų, apie burną – pagal lūpų linijas. Ir taip - apie pusę minutės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją