Nenuostabu, kad visi vyrai be išimties pripažino, kad: jaučia silpnybę tiems rūbams, kurie pabrėžia moteriškas linijas; mėgsta grakščius linijų perėjimus ir tam tikrą atvirumą, kuris užburia bei stimuliuoja fantaziją, rašo fashion.wworld.com.ua.

Psichologų manymu, vyrų noras matyti moteris apsirėdžiusias labiau prie kūno prigludusiais rūbais niekaip nesusijęs su tuo, ką moterys pavadintų „tipiškais gašliais vyriškais norais“. Šis noras labiau byloja apie tai, kad vyriška pasąmonė evoliucionuoja.

Idealių kūno proporcijų moterys („smėlio laikrodžio“ figūros) vakarų kultūroje ilgai buvo patrauklumo etalonas, o tai susiję su tuo, jog tokių figūrų savininkės geriau prisitaikiusios išnešioti ir maitinti palikuonis.

Įprasta manyti, kad platūs klubai yra moterų vaisingumo požymis – tokia nuomonė pasąmonėje susiformavo evoliucijos eigoje, todėl nenuostabu, kad moterys su siauromis talijomis, sudarančiomis kontrastą platiems klubams, atrodo seksualesnės ir patrauklesnės. Psichologai mano, kad nuo to priklauso ir vyrų požiūris į moterišką aprangą.

Vyrai neretai naudojo žodį „prigludęs“, jų neabejotinas favoritas buvo siauri sijonai – „pieštukai“, prie kūno prigludę džinsai ir besiplaikstančios suknelės. O šį sezoną tai ypač populiaru.

Vyrams patinka įliemenuotas suknelės ir paltai su diržu, o iš verslo aplinkos drabužių jie pirmenybę teikė kostiumėliams su įliemenuotais švarkeliais.

Visi apklausti vyrukai sutiko, kad klasikinė maža juoda suknelė – pagal nutylėjimą prigludusi prie kūno – yra tinkamas variantas bet kokioje situacijoje. Ideali avalynė, vyrų manymu, - tai aukštakulniai bateliai ir ilgaauliai.

Dėl aukštų pakulnių moterys atrodo aukštesnės ir labiau pasitempusios. Aukštakulniai eisenai suteikia gundantį patrauklumą - linguojantys klubai neabejotinai traukia vyrų žvilgsnius.

Apklausa parodė, kad vyrai labai daug dėmesio teikia moteriškų batų nosims: daugelis apklaustųjų pasisakė prieš nenatūraliai smailias aukštakulnių batelių nosis. Bet taip pat jie nejaučia aistros ir stipriai užapvalintiems batų priekiams.

Iš kasdienių drabužių vyrai pirmenybę teikė siauriems (prigludusiems) džinsams – bet tik derinant su aukštakulniais bateliais arba aulinukais.

Pasirodo, paprastos liemenės vyrams taip pat visai patinka, taip pat kaip ir palaidinukės su gilia iškirpte, apnuoginančia raktikaulius ir pečius. Ypač audringą vyrų reakciją sukelia moteriškų drabužių viršutinė dalis be petnešų, surišama ant kaklo bei palaidinės su V formos iškirpte.

Trumpi sijonėliai vyrams taip pat patinka, bet tai vargu ar ką nors gali nustebinti. Rūbai, kurie jiems kategoriškai nepriimtini – populiarios laisvos palaidinės ir tunikos. Jos paslepia švelnias kūno linijas ir moterys „atrodo lyg nėščios“.

Lygiapadžiai laiveliai ir odiniai „gladiatoriški“ sandalai patiko tik kas šeštam apklaustam vyrui ir tai tik su sąlyga, kad panelė nepiktnaudžiauja kosmetika. O štai laisvos kelnės ir „unisex“ tipo džinsai nepatinka nė vienam vyrui.

Kelnės su aukšta talija taip pat nesimėgavo populiarumu – vyrams jos primena vaikystę ir mamą. Akiniai nuo saulės su stambiais, masyviais rėmeliais vyrams pasirodė tiesiog absurdiški, o plačios kelnės iki pusės blauzdų – „idiotiškos“ (lyg būtų išsitampiusios po skalbimo).

Publikuodamas apklausos rezultatus laikraštis „Sunday Life“ jokiu būdu nenorėjo paskatinti moterų derinti savo aprangą, kad labiau patiktų vyrams. Ši apklausa buvo labiau skirta mados kūrėjams ir moteriškos aprangos gamintojams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją