Ir nepamirškite: jei apnuoginate kojas, viršutinė dalis turi būti pridengta ir atvirkščiai – jei dėvite palaidinę gilesne iškirpte, nesegėkite mini sijono.


Klausimus stilistui K.Rimdžiui siųskite mums el. paštu
stilius@delfi.lt


Geriausius klausimus jam perduosime, o atsakymų ieškokite kiekvieną pirmadienį skyrelyje "Stilius ir mada".


MOTERIMS


Man 24 -eri, tačiau atrodau kaip 17-metė. Tai sukelia daug nepatogumų darbe, nes tenka bendrauti su aukštas pareigas užimančiais dėdulėmis. Kokį stilių pasirinkti, kad atrodyčiau vyresnė? Apsirengusi klasikinio stiliaus drabužiais atrodau tiesiog juokingai...


K.:
Rinkitės modernią klasiką. Juk jei bendraujate su tam tikras pareigas užimančiais žmonėmis, privalote laikytis protokolo. Jei nenorite atrodyti vaikiškai, venkite švelnių linijų, į apačią platėjančių sijonų, raukinukų, dabar itin madingo paaukštinto liemens, kaspinėlių ir t.t.


Siūlyčiau klasikinį griežto kirpimo kostiumėlį pagyvinti lakuotos odos diržu, įdomesniais aksesuarais. Nepamirškite aukštakulnių batų ir matinių pėdkelnių. Lengviau būtų, jei jus pamatyčiau, tad galite atsiųsti nuotrauką.

Norėčiau įsigyti pirštines be pirštų. Patarkite, prie kokios aprangos jas būtų geriausia derinti?

K.: Tokios pirštinės puikiai derėtų prie odinės striukės ar švarko, džinsų ir „konversiukų“, arba seksualesnio, vadinamo gothic luxury, įvaizdžio, pakankamai atviro kirpimo, bet iki kelių suknelės, timpių, aukštakulnių batelių, paryškintų akių ir daugiau aksesuarų. Svarbiausia šiuo atveju nepersistengti ir, žinoma, tokį įvaizdį rinktis vakarui.

Kaip derinti papuošalus, kad nepersistengčiau ir neatrodyčiau kaip Kalėdų eglutė?

K.: Mano nuomone, geriau mažiau papuošalų, bet kokybiškų. Patarčiau derinti ilgus auskarus su sezono topu - apyrankėmis, ir smulkesnius auskarus su dideliais karoliais ar koljė. Nepamirškite, kad dabar labai madingos rankų darbo siuvinėtos sagės ar tiesiog kaspinas, kuris visada pagyvins eilutę. Pasitelkite intuiciją ir nepersistenkite, nebent einate į teminį vakarėlį.

Kokie bridžiai dabar madingiausi? Su kantu ar be? Platesni ar aptemti? Tiesūs, o gal apačioje suraukti?

K.: Bridžiai šį sezoną nėra itin madingi, geriau rinkitės kulkšnis siekiančias kelnes. Bet jei ketinate įsigyti bridžius, ieškokite šiltesnio audinio su kantais ir kišenėmis. Juos derinkite prie ilgaaulių batų ir klasikinio viršaus. Primenu: nepamirškite aksesuarų!

Kokios medžiagos ir modelio suknelę patartumėte rinktis rudeniui (dienai)?

K.: Dabar itin madingi sarafanai. Jei turite grakštų liemenį, “įrėminkite“ jį dar ir plačiu odiniu ar aksominiu diržu. Pavyzdys: pilkos vilnos suknelė iki kelių, be rankovių su įdomia detale, diržu, kaspinu ar įdomiomis kišenėmis. Rudenį prie jos galite dėvėti ryškesnės spalvos golfą ir raštuotas kojines.

Mano vyras daug dirba ir vis mažiau dėmesio skiria man, jaunai ir gražiai moteriai... Patarkite, kaip apsirengti, kad grįžusi iš darbo jį priblokščiau? Gal turite kokių nors minčių?

K.: Gal kaip tik mažiau apsirenkite :-). Jei rimtai, dažnai šeimas sukūrusios moterys pamiršta pasipuošti prieš savo vyrus. Tai nereiškia, kad reikėtų jį kas vakarą pasitikti su vakarine suknele, tiesiog jei figūra leidžia, paryškinkite ją maksimaliai.

VYRAMS:

Prie kokios aprangos galima derinti vyriškas skrybėles?

K.: Vyriškos skrybėlės geriausiai atrodo prie klasikinės aprangos. Kitas atvejis: derinkite prie laisvo stiliaus rūbų, skirtų vakarėliui, klasikinių kelnių ar džinsų, marškinėlių, ryškaus diržo.

Norėčiau pasisiūti oda dekoruotą švarką. Gal galėtumėte patarti, kokio modelio siūtis ir kaip padekoruoti oda?

K.: Siūlyčiau siūtis verstos odos klasikinį švarką, dekoruotą, tarkime, faktūrine oda (pavyzdžiui, roplio). Tokį švarką galėtumėte dėvėti ne vieną sezoną. Norintiems pasisiūti brangų daiktą visuomet patariu rinktis labiau klasikinį modelį su detalėmis, kurios keisis, pavyzdžiui, diržu ar sagtimis. Jei norite įmantresnio, siūkitės ilgesnį, siekiantį kelius ir sujuosiamą diržu.

Prie kokių dar rūbų, išskyrus odines kelnes ir tokią striukę, galima derinti kerzus?

K.: Kerzai puikiai derėtų prie džinsų, o jei šie aptempti, būsite tikras rudens stileiva.

Kokios liemenės vyrams šiuo metu madingos?

K.: Klasikinės, tačiau tokias patarčiau dėvėti prie džinsų ir marškinėlių. Sezono topas - iš priekio klasikinė liemenė, bet iš nugaros priekinė dalis tvirtinama tik dirželiu, susegama tik per nugarą ir ties kaklu. Tokią galima dėvėti prie plačių klasikinių kelnių, marškinių bei siauro kaklaraiščio.

Kiek gražių kelnių esu matavęsis, visos žemiau juosmens būna nukarusios. Pardavėjos tikina, kad dabar madingos ties TA dalimi apkritusios ir labiau ties blauzdomis aptemptos kelnės. Kaip čia yra?

K.: Jei ties TA dalimi kelnės nukarusios ir paties tai netenkina, rinkitės kito modelio kelnes. Patarčiau atkreipti dėmesį į dydį. Gali būti, kad vis matuojatės truputėlį per dideles kelnes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją