Moterims stilistas pataria mažiau kompleksuoti dėl išvaizdos ir daugiau dėmesio skirti svarbesniems dalykams. Kaip jau anksčiau sakėme, žmogaus grožis slypi ne rūbuose, o jo elgesyje ir manierose.


Klausimus stilistui K.Rimdžiui siųskite mums el.paštu
stilius@delfi.lt
Geriausius klausimus jam perduosime, o atsakymų ieškokite kiekvieną pirmadienį skyrelyje "Stilius ir mada".


MOTERIMS:


Ar labai blogai prie vasarinių batelių ar basučių nešioti pėdutes? Juk kartais bateliai trina.


K.:
Daug kam pėdutės asocijuojasi su tarybinių laikų pardavėjomis, kurios jas nešiodavo prie šliurių. Kadangi šį sezoną madingi bateliai-laiveliai, daugelis dizainerių jiems sukūrė specialias pėdutes. Nuo pačių paprasčiausių - apgaubiančių pirštus ir šiek tiek kulną, iki dekoruotų ažūriniais siuviniais (šios tampa batų dekoro dalimi).

Jei norite paprastų pėdučių, ieškokite taip vadinamųjų nematomų. Jos sudarytos iš dviejų dalių: viena dengia pirštus, kita - kulną, o per vidurį eina abi dalis jungianti silikoninė juostelė.

Koks makiažas tiktų rudakėms, gilių akių moterims? Kokių spalvų vengti? Indrė

K.: Jei nori paryškinti akių rudumą, rinkis visus žalius, aukso, bronzos, netgi rudus atspalvius. Taip pat puikiai tinka „ultramarinas“. Kadangi akys gilios, venk itin tamsių prigesintų atspalvių, nes jie tik dar labiau paslėps tavo akis (jos atrodys įdubusios). Pasiūlymas: voką tepk samanų spalvos šešėliais ir gausiai paryškink blakstienas.

Kokie batai labiausiai tinka prie džinso bridžių? Rasa

K.: Puikiai atrodytų tiek laiveliai, tiek sportiniai laisvalaikio bateliai. Tačiau nepamiršk ir viršutinės dalies, kuri ne mažiau svarbesnė nei batai. Jokiais atvejais nepatariu dėvėti batų su pakulne. Jei nori elegancijos, aukis gražius lygiapadžius batelius.

Kokias palaidines patartumėte dėvėti mažos krūtinės moterims (kad ta dalis vizualiai atrodytų didesnė)? Jurgita

K.: Nepatariu dėvėti labai plačių ir peršviečiamų audinių palaidinių. Verčiau rinkis aptemptas, giliomis apvalėjančiomis iškirptėmis palaidines. Tau puikiai tiktų ir korsetai, suspaudžiantys ten, kur reikia, o krūtinę pakeliantys.

Jei nori vizualiai padidinti krūtinę, margas ir horizontalių linijų palaidines keisk vienspalvėmis. P.S. krūtinę gali formuoti ir išsirinkusi tinkamą liemenėlę, kurių parduotuvėse – devynios galybės!

Kaip patartumėte rengtis merginai, turinčiai stiprų raumeningą kūną? Lengvi audiniai ar nėriniai, kaip sakant, romantiškas stiliukas, atrodo pernelyg kontrastingai. Nejaugi kerzus ir džinsus man belieka nešioti? Margarita

K.: Nemanau, kad nėriniai ant įdegusio raumeningo moters kūno atrodytų blogai. Priešingai, toks kūnas trauktų visų akis! Kita vertus, jei pati prastai jautiesi, rinkis peršviečiamų lengvų audinių palaidines, pavyzdžiui, nukritusias per petį. Jos sušvelnins siluetą. Venk laivelio ar vertikalių iškirpčių. Rinkis apie klubus lengvai besiplaikstančią suknelę, sijoną ar kelnes.

VYRAMS:

Robbie Williamsas prie kostiumo derina sportbačius. Kaip ir kokius sportbačius reikia derinti su kostiumu ar klasikiniais marškiniais, pusiau klasikiniu švarku? Mikas

K.: Prie tokio stiliuko puikiai dera „teniso“ ar „conversų“ tipo sportiniai batai, bet ne krepšinio bateliai!

Būtinai rinkis vienspalvius, bet nebūtinai baltus. Puikiai atrodytų mėlynos, raudonos spalvos batai. Tik nepamiršk kojinių! Jos turėtų būti juodos.

Kokį megztuką (šaltesniam vasaros vakarui) patartumėte įsigyti?

K.: Šį sezoną itin madingi ploni vienspalviai megztukai V formos iškirpte. Pajūriui tiktų dryžuotas jūreiviško stiliaus megztinis. Besivaikantiems madų patarčiau ieškoti sagomis užsagstomo megztinio, pavyzdžiui, marginto ryškiais batikiniais raštais.

Visus juos galima nešioti ir ant marškinių, ir ant marškinėlių, o dieną - perrištus per pečius.

Ar iš džinsų kyšančios glaudės yra mada? Jonas

K.: Iš džinsų išlindusios glaudės tikrai stiliaus nesuteikia, ypač jei dar iš tolo šviečia ant gumos prilipdyta ar prisiūta kokio nors garsaus dizainerio arba mados namų ženklas.

Kokios formos, kokių noselių ir spalvos uždarus batus derinti prie klasikinio kostiumo? Vladislovas

K.: Batų spalva priklauso nuo kostiumo spalvos: jei kostiumas tamsus, rinkis rudus arba juodus batus. Prie šviesaus – smėlio spalvos arba švelniai rudus. Jei mėgsti išsiskirti, rinkis tamsiai mėlynus ar raudono vyno batus.

Noselės šiuo metu madingos smailios su užkirtimu, arba apvalokos ir truputėlį pakeltos. Nesirink batų visiškai bukomis kvadratinėmis nosimis. Vakarui siūlyčiau avėti lakinės odos batus, kurie puikiai tinka ir prie kostiumo, ir prie džinsų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją