Štai dažniausios:

1. Blizgučių ir karoliukų perteklius

Blizgučiai, žvyneliai, metalinės detalės, blizgūs audiniai sukurti šventėms ir iškilmėms, rašo www.about.com. Dauguma moterų kasdien rengiasi kukliai ir skoningai, tačiau laukdamos tinkamo momento (pavyzdžiui, vakarėlio), kad parodytų save visu gražumu, kartais tiesiog persistengia.

Per didelis spindesys priblokš aplinkinius, ypač jeigu blizgantys rūbai puoš tas kūno dalis, į kurias visai nereikėtų kreipti dėmesio (pavyzdžiui, blizgučiais siuvinėtas megztinis, kurį dėvi didžiakrūtė mergina).

2. Per didelis apsinuoginimas

Sijonėliai ,,trumpiau nebūna“, suknelės su dekolte iki bambos atrodo gražiai tik ant podiumo, kai jas demonstruoja superlieknos manekenės, tačiau realiame gyvenime taip apsirengusi moteris dažniausiai atrodo vulgariai.

Atrodyti seksualiai ne tik galima, bet ir reikia, juk šiuo atveju aplinkinių fantazijai yra kur pasireikšti. Tačiau stiliaus ir seksualumo harmonija pasiekiama pabrėžiant figūros privalumus ir paslepiant problemiškas vietas.

Pavyzdžiui: nėriniuota aptempta palaidinė po švarkeliu pabrėžia biustą neatidengiant krūtinės. Nedidelis sijono skeltukas atidengia gražias kojas, o suknelė su amerikietiška iškirpte - liaunas rankas ir pečius.

3. "Neturiu kuo apsirengti"

Nieko nėra blogiau, nei sulaukti pakvietimo į svajonių vakarėlį ir suprasti, kad neturite kuo pasipuošti. Kad niekada neatsidurtumėte panašioje situacijoje, pasiruoškite drabužius iš anksto – pakaks 2-3 universalių puošnių drabužių, kurie jus išgelbės iš susiklosčiusios situacijos. Jei nenorite antrąkart dėvėti tos pačios suknelės, pabandykite žaisti aksesuarais.

Pavyzdžiui, puošnus šalis, masyvi apyrankė ar akį traukiantys karoliai paprastą suknelę gali paversti išskirtiniu vakaro rūbu.

4. Nereikalinga painiava

Nenuostabu, kad kai kurios moterys su nerimu laukia švenčių; noras vilkėti puošnius drabužius, dovanų paieška, pirkiniai, kelionė į vakarėlį gali išvesti iš pusiausvyros bet kurią, net ir labiausiai organizuotą moterį.

Vietoj sudėtingų drabužių derinių rinkitės klasikinę a la Coco Chanel juodą suknelę. Ji ne tik tinka visoms, tačiau tinkama bet kurioje situacijoje. Jei einate į oficialų vakarėlį, galite pasivilkti po ja šilko marškinius plčiomis rankovėmis, jei norite gundyti, rinkitės žėrintį apuošalą ir lakinės odos aukštakulnius.

5. Aprangos kodo klaidos

Vakarėlyje jūs pasirodote su džinsais, kai kiti svečiai pasipuošę aksominiais ir atlasiniais darbužiais; jūs apsirengiate ilgą vakarinę suknelę, kai kiti svečiai dėvi dalykiniais kostiumėliais? Ne visuomet galima iššifruoti apsirengimo kodą pakvietime?

Dauguma žmonių neapsisprendžia, ką apsivilkti – puošnią kasdienę suknelę ar ,,kokteilių“ vakarui tinkamą suknelę. Juk mūsų supratimas apie tokius drabužius gali skirtis priklausomai nuo organizuojamo renginio.

Tik kai kurie puošnūs drabužiai tinka kelioms kategorijoms – jau minėta maža juoda suknelė (jai) ir tamsus kostiumas (jam). Šie drabužiai tinka tiek neoficialiame vakarėlyje, tiek ir kokteilių vakare.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją