Konkursą, kurio tikslas – kurti ateities buitinius prietaisus, organizuoja buitinės technikos gamintojas „Electrolux“. Kasmet konkursas sulaukia apie 3000 studentų darbų iš 90 pasaulio šalių. Būtent šiame konkurse buvo sukurti garsieji siurbiantys batai.

„Europoje, JAV ir Azijoje šis konkursas yra labai populiarus studentų bendruomenėje ir plačiojoje visuomenėje. Jo metu studentai pateikia iš pirmo žvilgsnio neįgyvendinamų įdėjų sprendimų – pvz., prietaisų, galinčių išplauti indus ar išskalbti skalbinius be vandens. „Electrolux“ dizaineriai toliau plėtoja šias idėjas ir galbūt ateityje jas pritaikys masinei buitinės technikos gamybai“, - teigia sako UAB „Electrolux“ generalinis direktorius Deimantas Kirlys.

Pasak jo, Lietuvos studentai kasmet konkursui pateikia tik po kelis darbus.

„Mums būtų labai džiugu, jei prie šio bendro pasaulinio projekto aktyviau prisijungtų ir Lietuvos atstovai“, - sako D. Kirlys.

Kiekvienais metais konkurso metu yra iškeliami tikslai sukurti koncepcijas prietaisų, kurie ne tik palengvintų gyvenimą ateityje, bet ir prisidėtų prie jo kokybės gerinimo. Šių metų tikslas – ekologiška, gamtą tausojanti buitinė technika, kuri skatintų žmones saikingai vartoti vis labiau senkančius energijos ir vandens išteklius.

Praėjusiais metais sukurti sveiką gyvenimo būdą skatinantys buitiniai prietaisai – maisto ruošimo ir saugojimo sprendimai - pralenkė „Electrolux“ dizainerių lūkesčius. Pirmoji vieta atiteko studentui iš Stambulo, sukūrusiam universalų įrenginį - maisto dėžutę, leidžiančią su savimi nešiotis šaltus ir karštus patiekalus. Dizaino laboratorijoje taip pat sėkmės susilaukė maisto ruošos prietaisai, padedantys kovoti su nutukimu.

Pagrindinis „Design Lab 2007“ prizas – 5 tūkst. eurų ir šešių mėnesių praktika viename iš „Electrolux Global design“ centrų.

Konkursui pateiktos koncepcijos yra vertinamos pagal dizaino ir technologijų sprendimų naujoviškumą, funkcionalumą, estetinį ir emocinį aspektus bei pritaikomumą praktikoje. Tarptautinę vertinimo komisiją sudarys žinomi dizaino specialistai.

Daugiau informacijos apie šiemetinio „Electrolux“ buitinės technikos dizaino konkurso taisykles, sąlygas ir darbų pateikimo terminus galima rasti šioje internetinėje svetainėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją