Pašnekesiui su šešiamečių dvynukių Justinos ir Gabijos mama, žaviąja Vytauto Šerėno porininke susitinkame vienoje jaukiausių Gedimino prospekto kavinukių. Pro erdvų kavinės langą apžiūrinėdamos prie medžio aptvaro paliktą naujut naujutėlį, tik sekmadienį įsigytą, Kristinos dviratį, juokaujame, kad dabar ir laiko, ir pinigų liks daugiau.

Mins iki pirmųjų šalnų

„Dviračio norėjau seniai, ypač tas noras paaštrėdavo sugedus automobiliui. Tai ir buvo viena svarbiausių priežasčių, kodėl ant jo sėdau”, - juokėsi moteris. Atstumą Jeruzalė (namai) – Šeškinė (darbas LNK televizijoje) viešuoju transportu arba automobiliu įveikinėjusi Kristina nuo šiol jį trumpina išsvajotu dviračiu.

Penktus metus automobilį vairuojanti pašnekovė pasakojo, kad pasitikėti viešuoju transportu ne visuomet išeidavo: „Autobusai važiuodavo labai retai, o „mikriukai“ - kartais išvis neatvažiuodavo. Todėl pralaukus kokias keturiasdešimt minučių, nelikdavo nieko kito, kaip tik kviesti taksi”.

Gana brangiu malonumu – taksi – kasdien piktnaudžiauti nenorėjusi Kristina džiaugėsi atradusį geriausią išeitį. Dviračių takeliu iki LNK studijos kasdien riedanti Kristina prisimena paskutinius savo pasivažinėjimus praėjusią vasarą.

„Tada nė nenumaniau, kad po metų į darbą dviračiu minsiu, - juokėsi aktorė, žadėjusi dviračiu važinėti iki pirmųjų šalnų. - Neseniai ir vienos foto sesijos metu juokavau, kad dviratis – neišsipildžiusi mano svajonė. Jos išsipildymui prireikė mėnesio su trupučiu”.

Gyvena naujos veiklos laukimu

Ketvirtus metus LNK laidos „Dviračio šou” ratus minanti Kristina atviravo, kad profesinėje srityje ir naująjį sezoną drastiškų pokyčių nebus.

„Nesu tas žmogus, kuris spjauna ir išeina”, - šypsojosi moteris.

Tiesa, ūgtelėjus dukroms, jų mamą vis dažniau aplanko mintys apie intensyvesnę veiklą.

„Vaikai jau paauginti, todėl visai norėčiau kokios nors veiklos šalia darbo televizijoje”, - pasakojo K.Savickytė-Damanskienė.

Laisvomis minutėmis apie kiną pasvajojanti Kristina prasitaria, kad Lietuvoje jo beveik nėra. Tačiau, nei jo, nei teatro moteris neišsižada. Dabartinį savo gyvenimo tarpsnį ji įvardija kaip laukimą. Nors ir veiksmo tame laukime gausu. Kaip sako pati Kristina, renginių vedimas jai visada buvo šalia.

„Pradėjusi dirbti „Dviratyje”, pradėjau vesti renginius. Ir nors pati, kaip radijo diskžokėja nekalbu, vesti renginius man patinka”, - sakė aktorė.

Pašnekovė save vadina sėkmės kūdikiu, pagalvojus apie buvusias atrankas į serialus, darbą televizijoje, renginių vedimą.

„Man smagu, kai suteikiu džiaugsmo žmonėms ir realizuoju save. Kai kuriems jų aš – „žvaigždė”, nužengusi iš TV ekrano. Bet tik jiems taip atrodo. Gyvenime aš – paprastas žmogus, vaikštantis tomis pačiomis gatvėmis, apsiperkantis tose pačiose parduotuvėse”, - atviravo žinomas TV veidas.

Žvelgia į save iš šono

Kiekvieną vakarą profesinio smalsumo genama Kristina bent trumpam sakė prisėdanti ir prie televizoriaus ekrano: „Nesu prie jo „prisirišusi”, bet „Dviračio žinias” pasižiūriu”.

Smalsumas dėl kolegų siužetų ir savikritiškas žvilgsnis į save – jau kuris laikas pašnekovės kasdienybė. Per visus darbo televizijoje metus Kristina neprisiminė tokio karto, kad į save būtų žiūrėjusi su didžiuliu pasitenkinimu.

„Ne, niekada nebuvo tokios reakcijos: „O kaip „fainai”, - kritikos sau nešykštėjo moteris.

Šeimos žmogumi save vadinanti pašnekovė juokėsi prisiminusi, kad viename žurnale buvo pavadinta vakarėlių liūte.

„Jei kartą per mėnesį į kokį vakarėlį nueinu, tai ar aš liūtė”, - su šypsniu veide klausė Kristina.

Dvynių planuose – atostogos

Dvynukių Justinos ir Gabijos mama juokėsi, kad iš dukrų nuolat sulaukia įvairių staigmenų. Kaip vieną paskutiniųjų ji įvardino mažųjų atostogų planus: „Vieną dieną jos sugalvojo ir su nieko nesuderinusios visiems apsiskelbė, kad du mėnesius atostogaus Panevėžyje, pas senelius”.

Dukrų fantazija neatsistebinti Kristina sakė, kad dvynių atostogos Panevėžyje ilgiausiai truks dvi savaites, o paskui laukia „Tele bim bam” stovykla, poilsis Lietuvos pajūryje bei pirmieji mokslo metai. Į klausimą, ar mama nepasigenda dukrų jų atostogų metu, Kristina šypteli.

„Dar tik antra diena be jų. Abiem su vyru labai keista: žiūrime vienas į kitą ir nežinome, ką daryti. Trūksta veiklos, tačiau tą tuštumą stipriau jaučiame į savaitės pabaigą. Nei iš šio, nei iš to pradedame ilgėtis dukrelių švelnumo, nejučia širdelę suspaudžia”, - atviravo jausminga mama.

Dukrų viešnagės pas senelius metu, tėvai turi daugiau laiko pasidžiaugti vienas kitu.

„Tačiau vaikams išvažiavus dažnai nebesinori jokios veiklos: nei tvarkytis, nei valgio gaminti”, - prisipažino Kristina. Moteris teigė laisvą laiką labai mielai išnaudojanti knygų skaitymui.

Dalis atostogų atiteks remontui

Vasaros mėnesiais nuo įprastos veiklos Kristinos ir Lino Damanskų šeima žada kiek atsikvėpti, tačiau jau rugpjūtį jų laukia pasiruošimas rugsėjui.

„Kaip tikri lietuviai dalį atostogų skirsime butui remontuoti. Vaikų kambarį reikės paruošti būsimoms mokinukėms. Reikės rašomųjų stalų”, - į artimą ateitį žvelgė Kristina. Pasidomėjus, kokiomis nuotaikomis gyvena būsimos pirmokės, paaiškėjo, kad vyrauja permainingi jausmai.

„Mokytis nori. Tik bijo, kad joms nesiseks. Kaip tik šiuo metu vyksta „paruošiamieji darbai”. Mergaitėms pasakoju, kad ne viskas iš karto sekasi”, - šypsojosi dvynių mama, jau kurį laiką gyvenanti mintimis, kaip jas pasitiks ir palydės į mokyklą.