Daugelis Holivudo žvaigždžių jau iškeitė savo suplyšusius džinsus į aptemptus. Madingiausias - 80-ųjų roko žvaigždės stilius. Prieš „Dior“ ir „Balenciaga“ mados namams atgaivinant pieštuko formos džinsus, vyrai, kurie norėdavo aptemptų džinsų, turėdavo jų ieškoti moteriškų drabužių skyriuje.

Christopheris Mutheris iš „Boston Globe“ aprašo „Gucci“ mados namų šio sezono tendencijas ir cituoja britų dizainerį Ozwaldą Boatengą: „Neslėpkite savo kūno. Jei jūsų drabužiai yra beformiai, tuomet ir jūsų kūnas atrodys toks“.

Anot šių dizainerių, vyrai nebegali slėpti savo fizinių duomenų po netinkančiais drabužių sluoksniais.

Kai kurie kritikai tai įvardina kaip sugrįžimą prie aptemptos 80-ųjų išvaizdos, tuo tarpu kiti įžvelgia 1920-ųjų Jazz Age stiliaus atgimimą. Tuo periodu švarkai buvo vienaeiliai ir susiaurinti ties liemeniu, o kelnės, žinoma, buvo tiesios ir siauros.

Ši mados tendencija iš pradžių atrodė nepastebėta, tačiau kai ją pasigavo didieji mados namai, o Holivudo žvaigždės, tokios kaip Justinas Timberlake‘as ir Orlando Bloomas pasirodė su aptemptais džinsais ir kostiumais, prasidėjo tikras bumas.

Hedi Slimane iš „Dior“ galima vadinti šios mados pionieriumi. 2004 m. jis aplenkė laiką, suderinęs gražias vyriškas linijas su gatvės mada. Aptempti kostiumai suteikė modeliams jaunatvišką išvaizdą ir buvo derinami su šviesiais marškiniais arba marškinėliais.

Stebėtojai svarsto, ar ši nauja mados tendencija reiškia vyrų mados tapimą apskritai labiau dvilyte. Jeano Paulio Gaultier Paryžiuje pristatyti modeliai ištrynė ir taip jau neryškią liniją...

Kad atrodytumėte madingai, anot daugelio stilistų, neužtenka tik kažką suderinti. Be harmoningo ansamblio kūnas atrodys neproporcingai.

Derinti aptemptus džinsus su apkritusiais marškinėliais arba prigludusį kostiumą su netinkančiais marškiniais, būtų baisi klaida. Be to, ši tendencija ne kiekvienam tiks, nes juk ne kiekvienas turi Orlando Bloomo figūrą. Lygiai taip pat, kaip plonos it pakabos manekenės nėra norma eilinei moteriai, ploni vyrai nėra standartas visiem likusiem.

Kaip bebūtų, šio sezono berniukiški apdarai vyrams sulaukė nemažai pasekėjų, nes ir dizaineriai, ir Holivudo aktoriai, ir šiaip paprasti žmonės vis intensyviau ieško ko nors aptempto vasarai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją