Keturioms porcijoms jums reikės:


350 g kopūsto,
1 raudonosios saldžiosios paprikos ankšties,
1 svogūno galvutės,
1 česnako skiltelės,
2 valg. šaukštų sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
džiovintos paprikos miltelių,
4 valg. šaukštų baltojo balzaminio acto,
1 valg. šaukšto garstyčių,
400 g bulvių, išvirtų su lupenomis,
150 g sūrio,
5 valg. šaukštų grietinėlės,
2 valg. šaukštų varškės sūrio,
1 kuokštelio svogūnų laiškų,
150 g rūkytos šoninės,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus.

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Raudonąją saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis. Svogūno galvutę nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Česnako skiltelę nulupkite ir sutrinkite rankiniu presu. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame dvylika minučių pakepinkite smulkintas daržoves.

Bulves nulupkite, kiekvieną perpjaukite pusiau, o viduriuką išskobkite. Svogūnų laiškus nuplaukite ir supjaustykite žiedeliais. Sumaišykite juos su tarkuotu sūriu, grietinėle ir varškės sūriu. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir pagardinkite džiovintos paprikos milteliais. Šio įdaro prikimškite bulvių puseles, sujunkite vieną bulvės puselę su kita ir apvyniokite rūkytos šoninės griežinėliais.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir jame apkepinkite įdarytas bulves. Patiekite su troškintomis daržovėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją