Minimalistinis interjeras


Šis namas - pirmasis Kastujevų namas, kurį jo šeimininkė Veronika Kastujeva įrenginėjo kartu su architektu.


„Tuos kelis metus, kol vyko statybos, aš pas architektą važiuodavau kaip į darbą. Skaičiau daug žurnalų ir ten pamatytas idėjas bandžiau įgyvendinti name. Architektas labai pravertė, nes visą būsimų namų vaizdą mačiau atskiromis detalėmis, o jis įsivaizdavo visumą”, – pasakoja V.Kastujeva.


Bene svarbiausias verslininkės pageidavimas – namas turėjo būti pritaikytas būtent jų šeimai.


„Norėjosi jaukumo, namų šilumos, todėl namuose yra židinys, kuriame visa šeima mėgstame vakarais susėsti ir pasikalbėti”, – kalbėjo moteris.


Įrenginėdama namus verslininkė norėjo, kad interjeras būtų minimalistinis, su eklektikos elementais. Namuose gausu mielų smulkmenų: skulptūrėlių, paveikslų. Dauguma interjero sprendimų priimti remiantis Feng Shui filosofija.

Pasirinko jūros tematiką

Kastujevų namas iš išorės panašus į laivą, todėl interjere gausu jūrinės tematikos. Visų namuose įrengtų vonios kambarių durys puoštos stiklu, kuris savo forma primena laivo iliuminatorių.

Jūros tematika išlaikoma ir Kastujevų miegamajame. Pastelinės spalvos, specialus apšvietimas kuria pajūrio kopų įspūdį. Miegamasis slankiojančiomis stiklo durimis sujungtas su vonios kambariu, kuris sukuria jūros iliuziją. Vonios kambarys dekoruotas vandens ir smėlio spalvos plytelėmis, langai puošti žvejų tinklus imituojančiomis užuolaidomis.

Jūros tematiką iliustruojantis akcentas – namų rūsyje įrengtas baseinas. Čia laiką leisti mėgsta tiek vaikai, tiek tėvai su draugais.

Namų interjere vyrauja ramios, pastelinės spalvos. Šią paletę pagyvina įvairių atspalvių raudonos detalės.

„Raudona pasirinkta neatsitiktinai. Ji panaudota tam, kad pailsėtų akys. Be to, du šeimos nariai gimę po skorpiono ženklu, o jie tiesiog maniakiškai mėgsta šią spalvą”, – juokavo V.Kastujeva.

Kambariai – pagal kiekvieno skonį

Vyro Vadimo Kastujevo darbo kambarys bene labiausiai išsiskiria iš bendro namų interjero – čia vyrauja tamsios, klasikinės spalvos.

„Pirmiausia manėme, kad kabinete bus stiklinis stalas, tačiau vyras tam paprieštaravo. Turbūt ir gerai, nes pagal Feng Shui patariama kabinete neturėti stiklinio stalo, nes visos mintys išsisklaido tuštumoje”, – pasakojo ji.

Sūnaus Artūro kambarys įrengtas taip, kad jaunuoliui būtų patogu ilsėtis ir mokytis.

„Kambarys suskirstytas į dvi zonas: poilsio ir mokymosi. Artūras norėjo, kad kambaryje būtų gera garso bei vaizdo aparatūra. Sūnus mėgsta raudoną spalvą, kurios kambaryje gausu. Viskas padaryta taip, kaip jis pats norėjo”, – pridūrė verslininkė.

Dukros Džiuljetos kambarys suskirstytas į du aukštus – viename mergaitė mokosi, o kitame žaidžia.

„Iš pradžių architektas spyriojosi ir dvejojo, kaip suprojektuoti antrąjį kambario aukštą, tačiau po kelių diskusijų pasiekėme neblogą rezultatą. Dukra antrajame aukšte laiko visus žaislus ir ten dabar yra savotiškas žaidimų kambarys”, – kalbėjo namo šeimininkė.

Mergaitės kambaryje vyrauja žalia spalva, nes, anot Džiuljetos, rožinė – tradicinė mergaičių kambarių spalva – jau atgyvenusi ir nebemadinga.