Mokslo visuomenei centras („Center for Science in the Public Interest“) praneša, kad kai kurie patiekalai turi daugiau nei 2 tūkst. kalorijų, o tai daugiau nei rekomenduojamas dienos kiekis moterims.

Kadangi vienas iš penkių suaugusiųjų JAV gyventojų kenčia nuo viršsvorio, jie prašo, jog visi restoranai savo meniu pateiktų informaciją apie maisto kaloringumą.

Anot Amerikos viršsvorio asociacijos, apie 60 mln. JAV suaugusiųjų turi viršsvorį ir tai nėra tiesiog persivalgymo problema.

CPSI teigia, jog dauguma restoranų per mažai stengiasi, kad situacija pasikeistų.

„Vietoj to, jog konkuruotų sveikesnių patiekalų sferoje, restoranų tinklai varžosi dėl užkandžių, pagrindinių patiekalų ir desertų dydžio ir skanumo“, - teigiama centro pranešime. – „Visų pirma, mėsainiai, picos ir tortilijos (kukurūzų/miltų paplotėliai) niekada nebuvo sveikas maistas. Dabar mes turime lazaniją su mėsos kukuliais ant viršaus, ledus su sausainiais, pyragais ar saldainiais, kiaulienos ir sūrio picas ir kitus baisius “mišrūnus”, kurie skatina nutikimą, širdies ligas ir insultus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją