Sveika, Renata. Nereiktų tiesiogiai suprasti savo sapnų. Psichika dažnai kalba simboliais. Žinoma, kartais erotinis sapnas yra seksualinių troškimų išraiška (šiuo atveju tai būtų homoseksualių), bet seksas sapne dažnai reiškia ryšio mezgimą, artumo ilgesį ar norą susijungti dvasine, emocine prasme. Seksualiniai santykiai yra pati archaiškiausia artumo forma, todėl pasąmonė ir pasirenka tokius vaizdinius.

Moteriškumo paieškos

Sapne kiti žmonės nebūtinai yra realūs asmenys, jie gali įkūnyti tam tikras mūsų pačių savybes, kurios dar nėra išvystytos, kurias psichika kviečia mus integruoti. Tu rašai, kad mokytoja yra išmintinga, rūpestinga moteris, gera motina, galbūt ji gali reprezentuoti tavo moteriškumo idealą ir šis tavo sapnas yra apie tavo pačios moteriškumo ieškojimą.

Taigi erotinis sapnas su tos pačios lyties asmeniu nebūtinai reiškia homoseksualius troškimus. Pasąmonėje seksualinis susidomėjimas, simpatija, draugiškumas neretai yra persipynę. Toks sapnas viso labo gali liudyti, kad tave traukia šis žmogus.

Sapnai – ne išdavystė

Neteisinga manyti, kad jei tu sapnuoji erotinį sapną su kitu žmogumi, ne su partneriu, tau būtinai kažko trūksta jūsų santykiuose ar seksualiniame gyvenime, kad tu nemyli savo vaikino, išduodi jį ir pan. Galime susapnuoti pačius įvairiausius ir pikantiškiausius santykius, kurių realiai visai nenorėtume ar į kuriuos neketiname įsitraukti.

Taigi nusiramink, geriau pabandyk geriau suprasti, ką tau reiškia ši mokytoja, kokias savybes ji tau įkūnija, kokias asociacijas kelia. Sapnai retai kalba apie kitus žmones, jie kalba apie mus pačius. Pagalvok, kokią tavo asmenybės dalį tavo mokytoja galėtų išreikšti. Sėkmės tau klajojant sapnų labirintais ir ieškant atsakymų!

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt