Daugelio nešiotojų imunitetas normalus – jis slopina virusą, todėl šis nepasireiškia. Žmonės, kurių imunitetas nusilpęs, kartkartėmis ant savo kūno pastebi odos grybelių su kojyte. Tai ir yra papilomos. Jų galima aptikti ant kaklo arba pažastyse, jos nekelia nerimo. Tikrosios problemos gali prasidėti pastebėjus ataugų genitalijų srityje.

Koks yra žmogaus odos virusas?

Paprastosios karpos. Jas reikėtų šalinti estetikos sumetimais. Sunkių pasekmių jos nesukelia.

Smailiaviršūnės kondilomos. Plonos kūno spalvos odos išaugos, kurių pagrindas – siauros kojytės. Atsiranda grupėmis, iš pažiūros primena žiedinius kopūstus. Jas tikrai reikėtų šalinti. Tik būtina iš anksto atlikti biopsiją. Kondilomų pasitaiko ant gimdos kaklelio.

Esama ir kitokių karpų, kurios turėtų priversti mus suklusti. Jos gali reikšti, kad organizme atsirado onkogeninio tipo infekcija. Bet kokiu atveju būtina skubiai kreiptis į gydytoją. Laboratorinis tyrimas parodo, ar esama atipinių ląstelių, kurios dažniausiai aptinkamos gimdos kaklelio kanalo epitelyje. Norint užkirsti kelią vėžio vystymuisi, reikia po 4-6 mėnesių tyrimą pakartoti.

Gydytojas gali papildomai ištirti kolposkopu. 99,8 proc. moterų, susirgusių gimdos kaklelio vėžiu, turėjo ŽPV. Maždaug 3/4 aktyvų lytinį gyvenimą gyvenančių moterų yra šio virusio nešiotojos, 1 proc. ant kūno turi karpų.

Kaip užsikrečiama?

Užsikrėsti galima netgi spaudžiant ranką. Tačiau dažniausiai virusas perduodamas per lytinius kontaktus. Bet kone 90 procentų gyventojų yra šio virusio nešiotojai, o inkubacinis laikotarpis trunka nuo 1 iki 9 mėnesių, todėl beveik neįmanoma nustatyti, kaip ir kada buvo perduota infekcija. Netikėtai ant vieno sutuoktinio kūno atsiradusios papilomos dar nerodo neištikimybės.

Dėl bet kokios ligos nusilpęs imunitetas ar organizmo pervargimas gali suaktyvinti virusą. Net jeigu žinote, ar pats esate viruso nešiotojas, ar jį turi jūsų pažįstamas, jūs galite apsisaugoti nuo žalingo viruso poveikio. Būtina stiprinti imunitetą. Ne tik laikytis elementarių higienos taisyklių, bet ir naudoti antiseptikus. Jeigu papilomos pašalintos, tai dar nereiškia, kad žmogus nugalėjo ligą ir nebėra užsikrėtęs.

Kaip gydyti?

Jeigu moteris turi kondilomų, jai gali vystytis augliai. Tačiau daugumą laiku diagnozuotų ligų (taip pat ir priešvėžinių) galima išgydyti be jokių pasekmių. Jeigu ant lyties organų arba šalia jų aptikote keletą papilomų, nereikia laukti, kol jų padaugės. Šie dariniai trukdo lytiniam gyvenimui, gali ilgainiui suvešėti gleivinės paviršiuje. Neabejodamos jas šalinkite ir pradėkite stiprinti imunitetą. Kontrastinis dušas, sportas, rūkymo ir kitų žalingų įpročių atsisakymas gali kurti stebuklus. Patirtis rodo, kad smailiaviršūnės kondilomos dažnai išnyksta pačios, jeigu moteris laikosi sveiko gyvenimo būdo.

Gydytojas rekomenduoja

Papilomos šalinamos lazeriu. Tai vienas populiariausių gydymo metodų. Tai gali atlikti tik patyrę specialistai specialia įranga.

Natūralūs būdai palaikyti stiprų imunitetą

1. Užvirinkite erškėtrožių ir gerkite natūralų vitaminą C. Perdozuoti neįmanoma. Organizmas šio vitamino įsisavina tiek, kiek jam reikia.

2. Dažniau vaikščiokite basomis.

3. Neleiskite, kad jus apimtų depresija. Blogą nuotaiką nesunku apgauti.

4. Valgykite juodvaisių šermukšnių. Jie suaktyvina kaulų čiulpų veiklą, o būtent šie gamina imuninės sistemos ląsteles.

5. Ramunėlės, šlamutis, beržų pumpurai ir jonažolė.

Ar papilomų atsiranda pakartotinai?

Tai priklauso nuo jūsų organizmo gebėjimo priešintis. Kai kada papilomų atsiranda nuolat ir nuolat, kol galiausiai organizmas sugeba atsispirti virusui. Šiuolaikinė medicina teigia, kad PV neišgydomas. Sukėlėjas, patekęs į organizmą, ten lieka visam laikui, net ir „snaudžiantis“. Silpnumo akimirką jis visada gali „pakelti galvą“. Bet kai kada pirmasis prideginimas tampa ir paskutiniu, žmogus visam laikui gali pamiršti virusą.

Pastebėta, kad 90 proc. PV porūšių per 1-2 metus išnyksta savaime. Gydytojai kol kas tiksliai nežino, ar tai vertinti kaip galutinį pasveikimą, ar kaip viruso perėjimą į latentinę fazę. Specialistai mano, kad bet kokiu atveju būtent nuo imuniteto priklauso, ar liga vystysis, ar toliau gyvens organizme nepasireikšdama.