Konkurse nugalėjęs interjero sprendimas komisiją sužavėjo racionaliu buitinės technikos išdėstymu bei optimaliai išnaudota erdve. Tai puikus pavyzdys, kaip gausi buitinė technika, darniai įkomponuota į interjerą, neužgožia bendro stiliaus.

Vertinimo komisija, kurios nariai - Lietuvos architektų sąjungos, interjero žurnalo atstovai bei buitinės technikos specialistai, geriausiu sprendimu pripažino Kauno architektės Onos Urbšytės-Vilkienės sukurtą virtuvės interjerą.

O.Urbšytės-Vilkienės individualiame name sukurta virtuvė užima apie 27 kv. m, buitinė technika išdėstyta 9 kv. m plote. Architektės teigimu, montuojant buitinę techniką svarbiausia laikytis principų, pagal kuriuos vyksta maisto gaminimo procesas: „išimi, pasidedi, įsidedi". Todėl visa buitinė įranga šioje virtuvėje išdėstyta tam tikru stačiakampiu, kuris pakartoja šeimininkės (-o) judėjimo trajektoriją. Taip orkaitė, kavos aparatas ir mikrobangų krosnelė buvo įkomponuoti prie vienos sienos vertikalia linija, o šaldytuvas ir indaplovė atsidūrė tiesiai prieš kaitlentę.

Pasak vertinimo komisijos nario, Lietuvos architektų sąjungos vicepirmininko Gintauto Blažiuno, iš konkursui pateiktų darbų matyti, kad Lietuvos architektai stebi pasaulines virtuvių interjero formavimo tendencijas, o jų kurti interjerai rodo populiariausias šių metų dizaino kryptis. Tai minimalistinis stilius bei svetainės ir virtuvės erdvių jungimo tendencija. Pirmuoju atveju buitinė technika užmaskuojama įkomponuojant ją į baldus, antruoju - į virtuvę integruojami svetainės atributai - minkštasuoliai, spintos ir panašiai.

„Nepaisant pasaulinių tendencijų sekimo, reikia pažymėti, kad daugumai konkursui pateiktų interjerų pritrūko funkcionalumo. Dalis jų apskritai buvo gana standartiški, neišsiskiriantys įdomiais sprendimais", - sakė G.Blažiūnas.