„Juoda spalva šiais metais užėmė ypatingą poziciją Šv. Kalėdų šventėje, ji yra pagrindinė šių metų kalėdinio dekoro spalva. Juoda vyrauja visur: interjero, šventinio stalo, kalėdinės eglutės dekoravime. Visa, kas vyravo tradicinėje kalėdinėje puošyboje, šiais metais iš esmės pasikeičia,“ – pasakojo „Dorado“ salonų direktorė Ingrida Fedaravičienė.

Pasak I. Fedaravičienės, nuo vaikystės visiems puikiai pažįstamas Šv. Kalėdų simbolis – eglutė – šį sezoną ypatinga. Ji nebe švelniai žalia, o aistringai juoda ir ekstravagantiška. Kalėdų eglutės šakos šiais metais yra dekoruojamos baltomis rožėmis, baltais karveliais, kraujo spalvos lelijomis ir sendinto sidabro burbulais.

Dizainerių sukurtuose kalėdiniuose interjeruose juoda spalva išlieka paslaptinga, tačiau įgyja vitališkumo. Juoda spalva interjere sukuria prabangą, aitrina vaizduotę ir skatina kūrybingumą. Juodos spalvos karalystę interjero dizaineriai siūlo sušildyti granato, turkio bei rudeninių lapų spalvų motyvais.

Kalėdinio stalo dekoravime juoda spalva skleidžia baroko epochos puošnumą ir prabangą. Šventinis stalas puošiamas juoda tekstile, juoda oda, juoda keramika. Prabanga ir puošnumu pasižymi šventinio stalo indai: vazos, pasipuošusios žabo apykaklėmis, lėkštės, gausiai dekoruotos sidabriniais ornamentais, sunkios krištolinės ir keramikinės žvakidės.

Pasak interjero salono “Rotra interjerai“ vadovės Vidos Trett, viena ryškiausių šiųmetinių tendencijų – dekoratyvumas ir netradiciškumas, spalva yra išeities taškas. Vietoj tradicinių žalių eglučių madingos raudonos, baltos ir juodos – tai demonstruoja tamsių spalvų žavesį ir prabangą.

Interjero salono “Rotra interjerai“ dizaineriai jums siūlo kelias naujas kalėdinio namų dekoro idėjas:

Plastikinė provokacija. Netradicinio apskritimo kompozicijoje taikomas žaidimas faktūromis. Poliruotas blizgesys priešinamas sidabriniams matiniams paviršiams. Asimetriškai pakabinti reljefiniai varvekliai ir nelauktai įvesti romantinės puošybos elementai sukuria šventišką, švytinčią nuotaiką.

Šiaurės pašvaistė. Gamtos įkvėpta žiemos puokštė sukuria šiuolaikiškumo įspūdį savo minimalistiniu stiliumi. Joje matome atsinaujinusį susidomėjimą pasakų personažais, kurie užburia mus laukti Kalėdų nakties stebuklų.

„Skanios“ Kalėdos. Spalvos gaivios ir „vaisinės“. Tai daugiau šiltas, šeimyninis papuošimas, kuris nekopijuoja žiemos spalvų, o šildo ir primena vasarą. Linksmas stilius, naudojamas siekiant pabrėžti atsipalaidavimą ir gerovę.

Žiemos elegancija. Svarbios yra skaidrios medžiagos, žaižaravimas ir perlamutriniai efektai. Spalvas kaitaliojančios puošybos elementai, daugiasluoksniai varvekliai švyti, sukurdami paslaptingumo efektą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją