Kaip pranešė savivaldybė, nuo birželio 1 dienos iki pat naujų mokslo metų pradžios sostinės vaikams savivaldybė ir programą remiančios nevyriausybinės organizacijos, verslininkai pasiūlys keliasdešimt sporto, kultūros renginių, pramogų lauke, uždarose patalpose ir virtualioje erdvėje.

Renginį inicijavusios Vilniaus vaikų teisių apsaugos tarnybos viršininkės Nijolės Stakėnienės teigimu, tikimasi, kad renginiuose birželio-rugpjūčio mėnesiais apsilankys iki 10 tūkst. vaikų.

Ypač aktyviai renginyje galės dalyvauti patys moksleiviai, kuriems bus suteikta teisė visą vasarą kurti programos logotipą. Geriausio logotipo autoriai bus apdovanoti naujųjų mokslo metų išvakarėse, tikimasi, kad jis galės tapti ir būsimų vaikų vasaros poilsio programų logotipu.

Birželio 3-28 dienomis tūkstantis pradinukų galės dalyvauti 20 sostinės mokyklų rengiamose dienos stovyklose. Dviem tūkstančiams vaikų laisvalaikio programas birželio-rugpjūčio mėnesiams parengs 18 Vilniaus vaikų - jaunimo klubų.

Jaunųjų turistų centras Molėtų rajone, Asvejos regioniniame parke birželio 20-30 dienomis surengs pažintinę stovyklą "Jaunasis turistas", o birželio 20-26 dienomis - stovyklą Kėdainių rajone "Jaunasis kraštotyrininkas". Iki rugsėjo 1 dienos 160 vaikų ilsėsis savivaldybės poilsio namuose Palūšėje.

Į vaikų poilsio programą įsijungs ir organizacija "Tėvai prieš narkotikus", liepos ir rugpjūčio mėnesiais pakviesianti vilniečius į pedagoginę - psichologinę stovyklą vaikams "Linas".

Įdomiai praleisti laiką pakvies 8 sostinės bibliotekos, kurios pasiūlys vaikams įvairių popiečių, diskusijų ir vakarų. Paaugliai galės ne tik susipažinti su knygomis, bet ir 4 bibliotekose pasinaudoti nemokamu interneto ryšiu.

Nuobodžiauti neleis ir sostinės kino teatrai. "Skalvijos" kino teatre birželio mėnesį trečiadieniais 15 ir 17 val. vaikai filmus galės žiūrėti už 1 litą, "Akropolio" kino teatre ketvirtadieniais 10 val. - nemokamai. Tikimasi, kad esant dideliam mažųjų žiūrovų srautui, kino teatrai į tai atsižvelgs ir liepos bei rugpjūčio mėnesiais pratęs galimybę susipažinti su kinu.

Kariūnai birželio-rugpjūčio mėnesiais vaikams organizuos ekskursijas, susitikimus, stovyklą "Šaunuolis", Verkių regioninis parkas kelionėse pėsčiomis ir dviračiais supažindins su parko gamtos ir kultūros paveldo vertybėmis.

Kartu su seniūnijomis programą papildys ir Vilniaus policija, rengsianti gatvės krepšinio, gatvės futbolo, teniso ir kitas varžybas, kuriose galės dalyvauti visi norintys. Karoliniškių moksleiviams visą vasarą bus rengiami vakarai su policija. Užsiėmimus organizuos ir Vilniaus lauko teniso klubas.

Mažiausieji galės pasidžiaugti ir atrakcionais Sereikiškių bei Vingio parkuose, o Vingio parke ir pasivaišinti arbata ir sumuštiniais. "Akropolio" ledo arena už simbolinį 1 lito mokestį suteiks galimybę veikų stovyklų dalyviams dukart per savaitę po 1 valandą pačiuožinėti.

Į programą įsilies ir "Tele2" inicijuotas nemokamo poilsio zonos projektas, pirmasis tokio pobūdžio Lietuvoje. "Tele2" lėšomis Savivaldybės aikštėje įrengtoje poilsio zonoje bus mini futbolo, gatvės krepšinio aikštelės, graffiti piešiniams skirta siena, rampa riedutininkams ir riedlentininkams, batutas ir kitos pramogos.

Birželio - liepos mėnesiais zonoje planuojami įvairūs turnyrai, koncertai bei kiti žaidimai. "Tele2" poilsio zonos jau keletą metų sėkmingai gyvuoja Švedijos sostinėje Stokholme.

Bendrovė "Senukų mažmena" stovyklų sporto varžyboms dovanoja 200 krepšinio ir futbolo kamuolių. Vilniaus miesto taryba 1998 metais priėmė vaikų socializacijos priemonių planą, kuriame numatė priemones vaikų užimtumui vasarą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją