Parengė stilistė, stiliaus ir įvaizdžio konsultantė Mingailė Skuodytė

Kelių taisyklių išmanymas gali būti geras būdas pradėti rinktis svečio aprangą vestuvėms. Žinoma, dauguma taisyklių skiriasi, kai kalbame apie vestuvių formalumo lygį ir jų įvykimo vietą, bet viena pagrindinė taisyklė galioja visose vestuvėse: dėmesys jauniesiems.

BALTA

Vengti baltų ir jos atspalvių suknelių. Net jei vestuvės visai neformalios, jei jaunoji išsirinko suknelę kitos spalvos, baltos suknelės vilkėti kitų vestuvėse nedera. Vienintelis galimas atvejis – toks jaunųjų prašymas.
Suknelės ir kelnių kostiumas "Asos", asos.com, Ltd

JUODA

Kalbant apie formalumą, juoda spalva taip pat nėra tinkama spalva vestuvėms dėl to, kad asocijuojasi su priešingu įvykiu. Tačiau ši taisyklė turi nemažai išimčių. Galime drąsiai vilkėti mažą juodą suknelę arba juodą puošnią suknelę su tinkamais aksesuarais. Tačiau reikėtų vengti bet kokios „pagrabinės“ juodos aprangos nuo galvos iki kojų.
Kelnių ir palaidinės ansamblis "Baum und Pferdgarten", sijonas "The Laden Showroom", ilgas sijonas "Vila", asos.com, Ltd

TIARA

Atrodo, tokios taisyklės net nereikėtų minėti, bet yra kaip yra. Kai labai stengiamės pasipuošti, kartais galime perlenkti lazdą. Todėl reikėtų būtinai atsiminti, kad kai kurie galvos papuošalai – tiesiog per daug.
Paris Hilton

MINI

Nei mini sijonas, nei trumpi šortukai nėra tinkamos aprangos dalis vestuvių garderobe. Net jei ir labai karšta ar vestuvės nėra labai formalios, reikėtų vengti itin kūną apnuoginančios aprangos, taip vulgarios, itin seksualios ir t.t.
Ashley Diana Morris, Danielle Armstrong, sijonas "Asos", asos.com,Ltd

DĖMESYS

Neoninės spalvos, ryškūs raštai, aptemtos suknelės, permatomi audiniai, itin dideli ar ekstravagantiški papuošimai taip pat neturėtų būti vestuvinės aprangos dalimi. Tai, kas gali būti skirta vakarėliui, nėra visada tinkama tiek neformaliai, tiek oficialiai šventei. Žinoma, norime pasipuošti ir išryškinti savo kūno pranašumus, tačiau reikia stengtis tai atlikti kuo santūriau. Kaip ir minėta pradžioje – jaunieji turi būti dėmesio centre.
Suknelė "Karen Millen", suknelė "Asos", asos.com, Ltd, Danielle Armstrong