Ingredientai
šviežių žaliųjų žirnelių (galima naudoti ir konservuotus)
250
g
česnako
2
skiltelės
šviežių mėtos lapelių
12
vnt.
alyvuogių aliejaus
3
v. š.
druskos
žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų
a. š.
ciberžolės miltelių
a. š.
šiek tiek aliejaus kepimui
Nauja vasariška užtepėlė jūsų sumuštiniams ar prie daržovių. Puikiai tinka su grilyje keptomis cukinijomis, pievagrybiais.
Gaminimo eiga
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite žirnelius. Kepkite apie 7 minutes, kol žirneliai suminkštės. Iškepusius atvėsinkite. Jeigu naudojate konservuotus tuomet kepinti nereikia.
2. Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jeigu sunkiai trinasi, įpilkite dar šaukštą aliejaus. Druskos dėkite pagal skonį. Paruoštą užtepėlę laikykite šaldytuve.
Skanaus!
Receptu dalijasi tinklaraštis „Wise taste“.
Atsiliepimai