Paprastas kavos pyragas: toks skanus, kad neliks nė trupinėlio receptas

(10)
Kavos pyrago kvadratėliai
Foto: Recepto autorė
Įvertinimas:
4.1154 26
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Iš pirmo žvilgsnio šis kavos pyragas gali atrodyti labai paprastas. Tačiau paprastume ir slypi visas gėris. Tai vienas iš tų pyragų, kurio suvalgius gabalėlį ranka pati siekia antro, trečio gabalėlio ir taip, kol lieka tik trupinėliai. Vienintelis dalykas, ko jums prireiks prie pyrago, tai puodelio karšto gėrimo – kavos, kakavos, arbatos ar pan.

Aš pyragą kepiau didelėje kepimo formoje, todėl jis išėjo nestoras (matosi nuotraukoje, kokio storio iškepė). Jeigu pyragą keptumėte mažesnėje formoje, tuomet, žinoma, pyragas iškeptų storesnis. Bet man tuo ir patinka šis pyragas, kad gabalėliai ploni, nedideli, tada biskvitas puikiai susiderina su kavos glaisto kiekiu. Norėdami dar labiau sustiprinti kavos skonį, į glaistą galite įmaišyti šiek tiek maltos kavos granulių.

Gaminimas

12 porcijų

1. Margariną ištirpiname mikrobangų krosnelėje ir paliekame šiek tiek atvėsti.
2. Orkaitę įkaitiname iki 225 C.
3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi naudodami mikserį. Plakame ~5 min., kol masė sutirštėja ir pabąla. Sumaišome su pienu.
4. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Sumaišome su kiaušinių plakiniu. Po to supilame ištirpintą margariną, išplakame.
5. Kepimo skardą patepame sviestu. Aš naudojau 44×28 cm skardą.
6. Tešlą supilame į skardą, išlyginame paviršių ir kepame ~20 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti.
7. Glaistas – viename dubenyje sumaišome visus glaistui skirtus ingredientus ir užtepame ant atvėsusio pyrago. Supjaustome gabalėliais ir skanaujame!

Jei norite ant pyrago papildomai galite užbarstyti kokoso, migdolų drožlių ar kitų susmulkintų riešutų.

Skanaus!

Kavos pyrago kvadratėliai
Foto: Recepto autorė
Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite