Ingredientai

kiaušinių tryniai 5 vnt.
cukraus 100 g
vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto 2 a. š.
cinamono lazdelė 1 vnt.
Natilla (liet. natija) – tai švelnaus skonio ir lengvos tekstūros desertas, kuriam pagaminti tereikia 6 ingredientų. Ispanijoje šio deserto galima nusipirkti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Dažniausiai galima rasti vanilinio ir šokoladinio skonio natillų.

Gaminimo eiga

Natilla pagaminama labai greitai ir paprastai, tereikia sekti eigą pagal receptą (kad nesutrauktų krakmolo ar pan.). Kai šį desertą patiekia Ispanijoje (kavinėse ar restoranuose), ant viršaus visada būna apvalus sausainis (dažniausiai naudojami sausainiai pavadinimu „Maria“). Tačiau jei tokių sausainių ten, kur gyvenate, nėra, puikiai tiks lengvi, traškūs sausainiai, tokie kaip „Selga“, „Petit Beurre“ ar pan. O ir be sausainio ant viršaus natilla labai skani apibarstyta žiupsneliu cinamono.

Gaminimas:

  1. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi naudodami šluotelę. Plakame kelias minutes, kol cukrus beveik ištirpsta.
  2. 150 ml pieno sumaišome su krakmolu. Po to supilame į kiaušinių plakinį ir išmaišome.
  3. Likusį pieną supilame į prikaistuvį, įdedame cinamono lazdelę ir užkaičiame ant vidutinės ugnies.
  4. Kai pienas pradeda virti, išimame cinamono lazdelę ir nugriebiame susidariusią pieno plėvelę. Pamažu, nuolat maišydami supilame kiaušinių plakinį ir maišome kaitindami ant šiek tiek silpnesnės ugnies kelias minutes, kol masė sutirštėja. Kremas turėtų būti jogurto tirštumo.
  5. Kremą supilstome į desertinius indelius ar stiklines, ant viršaus uždedame po apvalų sausainį ir paliekame visiškai atvėsti. Po to desertus uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą atšalti. Prieš patiekdami galite apibarstyti cinamonu.

Skanaus!

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai