Ingredientai

sviesto 1.5 v. š.
saulėgrąžų aliejaus 1 v. š.
mažo svogūno 0.5 vnt.
česnako miltelių 1 a. š.
raudonosios paprikos miltelių a. š.
čili pipiro miltelių 0.5 a. š.
juodųjų pipirų 0.5 a. š.
druskos pagal skonį
susmulkintos šviežios kalendros 2 saujos
Mano manymu, takai Lietuvoje – dar pakankamai neįvertintas patiekalas. Tai itin greitai ir paprastai paruošiamas užkandis-vakarienė, prie kurios virtuvėje užtrunkama visai nedaug laiko. Svarbiausia, kad takams galima rinktis mėgstamiausią mėsą, tiek maltą, tiek susmulkintą, virtą ar troškintą. Taip pat jiems pagardinti tinka įvairiausios daržovės ir padažai. Svarbiausia nepamiršti nusipirkti tortilijų, o visa kita yra lengvai ir greitai paruošiama.

Gaminimo eiga

Aš esu didelė meksikietiškų padažų gerbėja, todėl jei tik gaminu takus, visada pasiruošiu bent porą skirtingų padažų prie jų. Dažniausiai ruošiu vieną raudoną, kitą žalią, vieną aštrų, kitą švelnaus skonio. Mano tinklaraštyje rasite ne vieną padažą, tinkantį prie takų. Tad mėgstantiems eksperimentuoti labai rekomenduoju juos išbandyti ir surasti mėgstamiausią padažą prie meksikietiškų patiekalų.

Gaminimas:

  1. Svogūną nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
  2. Keptuvėje ant vidutinės aukštesnės ugnies įkaitiname 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus su 1,5 valg. š. sviesto. Sudedame jautieną, svogūną, apibarstome prieskoniais ir druska pagal skonį. Kepiname jautieną tol, kol visi gabalėliai gražiai apskrunda ir išgaruoja visas skystis, vis pamaišome.
  3. Tortilijas pavilgome į aliejų, kuriame kepė jautiena, ir pašildome sausoje keptuvėje iš abiejų pusių (galite pašildyti ir mikrobangų krosnelėje). Pašildytas tortilijas laikome uždengtas virtuviniu rankšluosčiu, kad neatšaltų.
  4. Ant kiekvienos tortilijos uždedame jautienos, užbarstome kalendra, pagardiname mėgstamu padažu (aš naudojau meksikietišką pomidorų padažą). Patiekiame su avokado ir citrinos skiltelėmis.

Pastaba. Svarbu, kad jautiena būtų supjaustyta itin smulkiai.

Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai