Ingredientai
Baklažanai
2
vnt.
Druska
2
šaukštai
Pomidorai
4
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Čiobreliai
žiupsnelis
Raudonėliai
žiupsnelis
Bazilikai
žiupsnelis
Kietasis sūris
50
g
Fermentinis sūris
40
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais ir gausiai apibarstykite druska.
Palaukite 10 minučių ir nuplaukite vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Pomidorams nulupkite žieveles ir sutrinkite maisto trintuvu. Įmaišykite išspaustus česnakus, prieskonines žoleles.
Į pomidorų tyrę merkite griežinėlius ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kiek liks pomidorų tyrės šaukšteliu uždėkite ir tolygiai aptepkite ant baklažanų griežinėlių viršaus.
Sumaišykite tarkuotą kietąjį sūrį su smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir mišiniu apiberkite griežinėlius.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių (sūris turi gražiai paskrusti).
Palaukite kol atvės ir patiekite.
Atsiliepimai