Ingredientai
Bulvės
7
vnt.
Kiaulienos faršas
300
g
Balta duona
2
riekelės
Svogūnai
2
vnt.
Morkos
1
vnt.
Sviestas
50
g
Pomidorų pasta
2
šaukštai
Mairūnai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Fermentinis sūris
50
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Svogūnus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir viską pakepinkite aliejuje. Atvėsinkite ir sudėkite į faršą. Ten pat įdėkite piene pamirkytą ir nuspaustą baltą duoną, pagardinkite druska, pipirais, mairūnu ir viską gerai išmaišykite.
Dideles bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, išgremžkite vidų ir prikimškite įdaro.
Kepimo formą ištepkite aliejumi, sudėkite įdarytas bulves ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite pusvalandį. Paskui bulves apipilkite su vandeniu praskiestu pomidorų padažu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepkite 10 minučių.
Atsiliepimai