Ingredientai
Menkės filė (juodadėmės)
300
g
Porai
1
vnt.
Sviestas
100
g
Grietinėlė
200
g
Martinis
200
g
Citrinos
2
vnt.
Cukrus
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Kedro riešutai
100
g
Porcijos: 2
Vakarienė maestro Vilhelmui Čepinskiui.
Gaminimo eiga
Juodadėmę menkę supjaustome gabalėliais ir pamarinuojame su citrinos sultimis. Gabalėlius dedame į skardą, ant žuvies dedame gabalėlį žalio sviesto, sumaišyto su paskrudintais kedro riešutais. Viską užkepame orkaitėje apie 3-5 min.
Porus supjaustome šiaudeliais, kepiname ant aliejaus, prieš pabaigą karamelizuojme. Porams įgavus rusvą spalvą, pilame martinį ir jį nugariname. Pabaigoje supilame grietinėlę.
Užkeptą juodadėmę menkę tiekiame su porų padažu.
skonis
Atsiliepimai