Ingredientai
Obuoliai
900
g
Obuolių džemas
3
šaukštai
Miltai
stiklinė
Avižiniai dribsniai
stiklinė
Rudasis cukrus
stiklinė
Cinamonas
šaukštelis
Druska
žiupsnelis
Sviestas
3
šaukštai
Pekano riešutai
2
saujos
Porcijos: 8
Pekano riešutai suteiks šiam desertui ypatingą skonį.
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 190 C.
Susmulkintus obuolius sumaišykite su obuolių džemu, viską sudėkite į kvadratinę 20 cm kepimo skardą, prieš tai sutepę ją sviestu arba aliejumi. Obuolius lengvai suspauskite.
Sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, cukrų, cinamoną ir druską vidutinio dydžio dubenyje, sudėkite sviestą ir maišykite virtuviniu kombainu, kol išeis trupininė tešla. Įmaišykite pekano riešutus. Paruoštą mišinį užberkite ant obuolių. Kepkite 190 C orkaitėje. 45 min., kol obuoliai pradės burbuliuoti ir įgaus rusvai auksinę spalvą.
Atsiliepimai