Ingredientai
Midijos
900
g
Alyvuogių aliejus
75
ml
Baltas sausas vynas
90
ml
Sviestas
75
g
Porai (baltoji dalis)
150
g
Grietinėlė
500
g
Bulvės
500
g
Aliejus
1
l
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
Midijas nuplaukite. Apkepkite prikaistuvyje kartu su alyvuogių aliejumi, kiek vėliau supilant vyną. Kaitinkite tol, kol moliuskai visiškai atsivers, tada kriaukles išimkite. Paskui įdėkite sviestą ir smulkintą porą. Supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs.
Bulves kepkite aliejuje tol, kol jos apskrus iki auksinio atspalvio.
Į atskiras lėkštes išdėliokite midijas. Atskirai patiekite skrudintas bulvytes ir gautą padažą.
Atsiliepimai