Porcijos: 12
Dar vienas gardus obuolių pyragas.

Gaminimo eiga

Sviestą smulkiai sukapokite. Suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir miltus bei įmuškite kiaušinį – iš viso to išminkykite tešlą. Padėkite ją valandai į šaldytuvą. Kol tešla stings, pasiruoškite pyrago įdarą.

Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai ištrinkite su 75 g cukraus ir vanilės ekstraktu. Suberkite kapotus riešutus ir dar kartą gerai išmaišykite.

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir smulkiai sutarkuokite. Į obuolių masę supilkite trynius su riešutais, suberkite cinamoną ir viską gerai išmaišykite.

Kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi ir citrinos sultimis išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai sumaišykite su obuolių ir riešutų mase.

Tešla išklokite sviestu pateptą kepimo formą. Ant tešlos supilkite įdarą.

Papuošimui skirtus obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustę norimo dydžio gabaliukais gražiai išdėliokite ant pyrago viršaus. Jį aptepkite iš kiaušinio trynio ir grietinėlės suplakta mase.

Pyragą kepkite valandą 180 laipsnių temperatūroje. Iškeptą atvėsinkite ir apibarstykite norimu cukraus pudros sluoksniu.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai