Ingredientai
Baklažanai
2
vnt.
Konservuoti pomidorai
800
g
Alyvuogių aliejus
1
šaukštas
Česnakai
2
skiltelės
Svogūnai
1
vnt.
Ryžiai
150
g
Pomidorų pasta
1
šaukštas
Bazilikai (švieži)
1
sauja
Parmezano sūris
50
g
Porcijos: 4
Vegetariškas sotus daržovių apkepas.
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Svogūną supjaustykite, pakepkite aliejuje, tada sudėkite susmulkintą česnaką, pakepkite dar 2 min., galiausiai sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, ryžius, įpilkite 300 ml verdančio vandens ir troškinkite 15 – 20 min., kol išvirs ryžiai. Suberkite pusę smulkintų bazilikų, pasūdykite.
Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite baklažanų gabalėlius. Jei reikia, įpilkite vandens.
Sudėkite ryžių ir pomidorų masę į gilią kepimo skardą, ant viršaus sudėkite baklažanus. Apibarstykite tarkuotu parmezanu ir 5 min. pakepkite orkaitėje. Prieš patiekdami apibarstykite likusiais bazilikais.
Atsiliepimai