Ingredientai
Moliūgai
500
g
Sviestas
20
g
Porai
1
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis
Čiobreliai
žiupsnelis
Baltas sausas vynas
100
ml
Vištienos sultinys
900
ml
Ryžiai
250
g
Žalieji žirneliai
60
g
Ožkos sūris
100
g
Rukola
sauja
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Troškintuve išlydykite sviestą. Pakepinkite svogūną dvi-tris minutes, suberkite česnaką, moliūgo kubelius, pusės citrinos žievelę ir pusę čiobrelių. Supilkite vyną, uždenkite ir virkite dešimt minučių, kol moliūgas suminkštės.
Kitame puode užvirkite sultinį, sumažinkite ugnį ir palikite, kad pamažu virtų.
Į troškintuvą su moliūgais suberkite ryžius ir porą minučių pavirkite. Ryžių ir moliūgų mišinį po šaukštą dėkite į sultinį ir virkite dvylika minučių, nuolat maišydami. Ryžiai turi išvirti.
Suberkite žirnelius ir pusę sūrio. Vėl užvirkite.
Patiekite apibarstę likusiu sūriu, citrinos žievele, čiobreliais ir rukola.
Atsiliepimai