Ingredientai
Gaminimo eiga
Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų ir mieles. Atskirai paplakame kiaušinį su pienu ir supilame į sausąjį mišinį. Sudedame sviestą. Kadangi tešla minkšta, tai rankomis minkyti bus nelabai patogu, todėl prie plaktuvo pritvirtiname spiralinius tešlos minkymo antgalius (būna prie kiekvieno plaktuvo) ir šitaip minkome maždaug 4-5 minutes.
Išminkytą tešlą dedame į sviestuotą dubenį, uždengiame švariu rankšluostėliu ir pusvalandį šiltai kildiname. Miltuotomis rankomis tešlą lengvai perminkome ir perkeliame į sviestuotą kepimo formą. Uždengiame ir dar pusvalandį kildininame.
Įkaitiname orkaitę iki 225 laipsnių. Obuolius nulupame, išimame sėklas ir padalijame į aštuonias dalis. Išdėliojame ant pyrago viršaus, apibarstome ruduoju cukrumi ir kišame į orkaitę dešimčiai minučių.
Per tą laiką išplakame grietinėlę. Ištraukiame pyragą iš orkaitės, sumažiname kaitrą iki 200 laipsnių, sudedame grietinėlę ant pyrago viršaus, grąžiname į orkaitę ir kepame dar 20 minučių. Gardžiausias dar šiltas. Skanaus.
Atsiliepimai