Ingredientai

Konservuotas tunas 100 g
Ryžiai 2 šaukštai
Česnakai 2 skiltelės
Pomidorų pasta 1 šaukštas
Cukrus 1 šaukštelis
Petražolės žiupsnelis
Druska pagal skonį
pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Ryžius išvirkite. Šakute sutrinkite tuną, sumaišykite su ryžiais.

Nuplaukite pomidorus, nupjaukite viršų, šaukštu išskobkite minkštimą. Minkštimą supjaustykite gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir česnakus.

Supjaustytas daržoves sumaišykite, sudėkite į puodą kartu su pomidorų minkštimu bei tyre. Įpilkite pusę stiklinės vandens, įberkite cukraus, išmaišykite, užkaiskite ant nedidelės liepsnos. Troškinkite pamaišydami 15 – 20 min. Įberkite druskos, pipirų, nukaiskite.

Prikimškite pomidorus turimos masės, apliekite padažu.

Sudėkite pomidorus į kepimo skardą, kepkite 10 min. 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai