Ingredientai

Medikai ir mitybos specialistai pataria per karščius gerti kuo daugiau skysčių. Geriausia - vanduo, nes sultys, gaivieji gėrimai, limonadai - turi per daug cukraus, mineralinio vandens taip pat patariama gerti saikingai, dėl jame esančių mineralų koncentracijos.

Gaminimo eiga

Tačiau vanduo gali būti ne tik skanus, bet ir nepaprastai gaivus ar suteikti trūkstamos energijos. Pakanka jį pagardinti žolelėmis, vaisiais ar daržovėmis.

Į švarų indą-ąsotį suberkite švarias žoleles ir jas šiek tiek sugrūskite medine grūstuve (nepersistenkite, pakaks šiek tiek sutraiškyti). Sudėkite vaisius ar daržoves ir jas šiek tiek ta pačia grūstuve paspauskite. Užpilkite vandens ir išmaišykite.

Dalinamės šauniais receptais 2 litrams vandens:

Žaliosios arbatos nuoviro 2 šaukštai + dvi nedidelės mėtų šakelės ir griežinėliais pjaustyta žalioji citrina su žievele.

Du nulupti ir griežinėliais supjaustyti agurkai + dvi nedidelės mėtų šakelės.

Penkios į ketvirčius supjaustytos braškės + nuluptas ir griežinėliais supjaustytas kivis + vienas nuluptas ir griežinėliais supjaustytas agurkas.

Du nulupti ir griežinėliais supjaustyti agurkai + viena nedidelė melisos šakelė + pusė griežinėliais pjaustytos citrinos.

Griežinėliais pjaustyta žalioji citrina + pusė griežinėliais pjaustyto apelsino - penkios per pusę perpjautos trešnės be kauliukų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai