Ingredientai
Bulvės
3
vnt.
Pienas
100
ml
Druska
žiupsnelis
Kiaulienos faršas
0.5
kg
Svogūnai
1
vnt.
Kiaušiniai
2
vnt.
Malti džiūvėsėliai
2
šaukštai
Pienas
50
ml
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Česnakai
1
skiltelė
Porcijos: 4
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
Gaminimo eiga
* Bulves išvirkite su lupenimis. Nulupkite, sutrinkite su pienu ir prieskoniais.
* Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste kol gražiai pagels. Įdėkite trintus česnakus ir šiek tiek apkepkite.
* Faršą sumaišykite su pienu, prieskoniais, keptais svogūnais, džiūvėsėliais ir kiaušiniais. Gerai išminkykite.
* Darykite cepelinus, tik išvirkščius: imkite gabalėlį faršo, tarp delnų suplokite, į vidurį dėkite šaukštą bulvių košės. faršo blyną atsargiai sulenkite ir pavoliokite tarp delnų - turi gauti mėsos cepelinas.
* Išvirkščius cepelinus sudėkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo skardą.
* Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
Receptu dalijasi skaitytoja Regina.
Atsiliepimai