Nors aktorius, muzikantas ir scenaristas Billy Bobas Thorntonas savo karjerą Holivude pradėjo gana vėlai – sulaukęs 31 metų – tačiau gana greitai tapo pastebima figūra, o po 1996-aisiais pasirodžiusio filmo „Sling Blade“, už kurio scenarijų jis buvo apdovanotas „Oskaru“ (šiame filme jis taip pat sukūrė ir pagrindinį vaidmenį), jis įžengė ir į A lygą.

Gana iššaukiančiai atrodantis aktorius Holivudo lovelasų sąraše tikrai atsidurtų prie lyderių – reta įžymybė galėtų suskaičiuoti šešias santuokas, o kur dar romanai, taip ir nepasibaigę amžinos meilės ir ištikimybės įžadais (kad ir kaip tai ironiškai skambėtų Billy Bobo Thorntono atveju).

Billy Bobas Thorntonas. Vida Press nuotr.

Nors jis negali pasigirti nei įspūdingais raumenimis, nei gražuoliuko veidu, vyro charizma tiesiog užburdavo moteris – ir aktores, ir „Playboy“ modelius. Garsiausia jo gyvenimo moterimi tapo aktorė Angelina Jolie. 2000-aisiais metais, kuomet filmavimo aikštelėje užsimezgė jų romanas, Billy Bobas Thorntonas jau keturis kartus buvo vedęs ir tiek pat kartų išsiskyręs bei planavo penktą santuoką – su sužadėtine, aktore Laura Dern. Vis tik dvidešimčia metų jaunesnės Angelinos Jolie, neseniai išsiskyrusios su savo pirmuoju vyru Johny Lee Milleriu, magija buvo tokia stipri, jog sužadėtuvės Billy Bobui Thorntonui greitai išgaravo iš galvos.

Saldžiosios porelės ryšys buvo toks aistringas, jog jie nesibodėjo viešai bučiuotis ir demonstruoti jausmų, abu ant savo kūnų išsitatuiravo mylimųjų vardus (po skyrybų teko šias tatuiruotes šalinti) ir net indėnų papročiu vienas su kitu simboliškai tapo „kraujo broliais“.

Angelina Jolie ir Billy Bobas Thorntonas. 2000 m. Vida Press nuotr.

45 metų Billy Bobas Thorntonas ir 25 metų Angelina Jolie susituokė tais pačiais 2000-aisiais metais, tačiau aistra išgaravo jau po dviejų metų – 2002-aisiais pora nusprendė pasukti skirtingais keliais, o dar po metų ir oficialiai išsiskyrė. Tais pačiais 2003 metais Billy Bobas Thorntonas pradėjo susitikinėti su Connie Angland – po ilgametės draugystės pora 2014 metais oficialiai tapo vyru ir žmona. Angelinos Jolie ir Brado Pitto meilės istorija, prasidėjusi 2005 metais, savo kulminaciją pasiekė 2014 metais, kuomet pora susituokė slaptojoje ceremonijoje. Deja, judviejų oficiali santuoka truko neilgai – pernai pora pasuko skirtingais keliais.