Ekrano nuotrauką, kurioje matėsi „Facebook“ sprendimas, publikavo socialdemokratų partijos narė Mette Gjerskov apie 3 val. sausio 3-iosios naktį. Parlamentarė pasiskundė dėl nuotraukos užblokavimo, ir po dienos priėjimas prie nuotraukos buvo atblokuotas.

Praėjusių metų kovą šis socialinis tinklas atnaujino „bendrijos taisykles“ – taisykles, susijusias su skelbiamų pranešimų turiniu. Buvo uždraustos nuotraukos, kuriose matosi apnuogintas kūnas, kadangi tokia medžiaga gali įžeisti kai kuriuos vartotojus. Ši taisyklė netaikoma paveikslams, skulptūroms ir kitiems meno kūriniams, tačiau, pasirodo, „Undinėlei“ ši taisyklė nebuvo pritaikyta.

Undinėlės“ autorius yra Edvardas Eriksenas. 1,25 metro aukščio ir 175 kg svorio skulptūra pirmąkart visuomenei buvo parodyta 1913 metais. Ji buvo pagaminta pagal alaus daryklos „Carlsberg“ įkūrėjo sūnaus Carlo Jacobseno užsakymą, jis liko sužavėtas baletu pasakos apie undinėlę motyvais. Pagrindinį vaidmenį atlikusi Ellen Price tapo skulptūros modeliu, tačiau atsisakė pozuoti nuoga. Todėl Eriksenas nukopijavo tik jos galvą, o figūros modeliu tapo jo žmona Elin.