Taigi, pradėkime nuo plaukų: šatenas ar blondinas? Tvarkinga trumpų plaukų šukuosena, ilgaplaukis, o gal solidžiai praplikęs vyrukas?

Jis turi būti vyriškas. Plaukų spalva nėra svarbi, bet blondinai žavesni. Trumpapalaukis, na, o jei plaukai ilgesni, turėtų būti labai stilingai kirpti ir nepriekaištingai prižiūrėti. Pliki vyrai taip pat gražu – tik ne visiems tinka.

Sakai „turi būti vyriškas" - o kaip šią sąvoką apskritai supranti?

Vyro vyriškumas ne išvaizdoje. Ne raumenyse ar tobulai sudėtame pagal tobulas vyriškumo linijas kūne. Nors kai buvau dvidešimtmetė taip ir galvojau. Vyras turi būti vedlys, turi būti draugas. Turiu jaustis su juo saugi ir rami. Vyriškas vyras galvoja, yra jautrus, protingas, nuovokus, optimistas, mylintis, gerbiantis, suprantantis, atjaučiantis, kiekvienoje gyvenimo situacijoje randantis išeitį, mylintis vaikus. Svarbiausia – jis turi mylėti moterį! Moteris turi jaustis mylima – mylima moteris visada jausis saugi. O taip pat – turintis gerą humoro jausmą. Ir ne užsispyręs kaip ožys.

Vaida Genytė. Viktoro Morozovo nuotr.

Na, taip, tačiau kūno sudėjimas irgi matyt svarbus. Berods, buvai dvidešimtmetė, kai Penevėžyje vykusiuose šokiuse sutikai raumeningą vyruką, kuris po trijų mėnesių draugystės tapo tavo vyru. O kaip dabar vertini raumeningo vyro tipą - ar tau gražu vyras su išsipūtusiais raumenimis?

Taip, gražu. Bet neteikiu tam pirmenybės. O prisižiūrėjęs vyras ir moteris yra estetiška. Taip vyras mane tuo ir sužavejo. Aukštas, nuaugęs, raumeningas...Tik kai tau yra devyniolika, kūno linijoms ir išvaizdai duodi aukščiausius balus – bėgant laikui suvoki kitus vyriškumo vertinimus.

Esi viena iš tų moteru, kurioms hipsterių dievinamos barzdos yra gražu. Bet turbūt jei akiratyje pasirodytų jaunuolis su popo stiliaus barzda, jam gauti tavo autografą būtų be šansų?

Autografą jis tikrai gautų. Man gražu, kai vyras su barzdele, bet ne Kalėdų senelio įvaizdžio.

Vaida Genytė. Viktoro Morozovo nuotr.

O dabar – apie aprangą. Ar tavo dėmesį pavyktų užkariauti margaspalvio stiliaus a la Žilvinas Grigaitis mėgėjui? Ar vis dėlto tu esi už klasikinį šaunaus vyruko įvaizdį - balti marškinėliai, mėlyni džinsai ir kaubojaus batai?

Man svarbu kaip vyras rengiasi, kaip atrodo. Svarbiausia yra būti ne madingu, o stilingu. Žilvinas yra puikus stiliaus žinovas ir yra labai stilingas.

O ar galėtum įvardinti dar kelis Lietuvos vyrus, kurie galėtų būti sektini pavyzdžiai vyrams, norintiems atrodyti stilingai?

Jogaila Morkūnas, Antanas Bosas. O jei atvirai – šitą stilingo vyro punktą praleidžiu pro savo akiratį. Nesureikšminu. Todėl ir neatkreipiu dėmesio.

Kokio tipo vyrai tau arčiau širdies: vyrai-tyleniai ar vyrai-plepiai, saujomis žarstantys humora? Vyrai, kurie pavaišina damą vakariene ar vyrai, kurie meldžiasi principui „kiekvienas susimoka už save"? Koks požiūris į vyrus, kurie būdami damų kompanijoje, laido juokelius apie antrą galą?

Tikrai labai smagu kai vyrai yra komunikabilūs, kai neieško žodžių kišenėje. Daug kalbantys vyrai yra gerai, tik, žinoma, tie, kurie turi ką pasakyti - tikrai ne tie, kurie kalba tą patį per ta patį nieko idomaus nepasakydami. Labai nepatinka vyrų monologai – lyg jie tik sau būtų įdomūs. Na, o tie kurie kalba apie antrą galą...Visada pagalvoju, kad jiems kažkas negerai miegamajame. Labai baisus vyrų bruožas yra šykštumas - negaliu to pakęsti. O dėl susimokėjimo už save...Priklauso nuo aplinkybių – kartais ir moteris gali pavaišinti, ir pietų pakviesti. Juk ne riterių laikai. Nors kiekviena moteris nori būti Dulsinėja ir sulaukti Don Kichoto. Kaip ten bebūtų, bet klasika gyvuos per amžius. Bent aš tuo tikiu.

Platesnį Vaidos Genytės požiūrį į vyrus atskleidė portalo vyriskai.lt testas „Taip arba Ne“, kuomet į pateiktus klausimus bei teiginius privaloma atsakyti tiesiai šviesiai: taip arba ne.

Ar vyras turi bent kartą per mėnesį savo mylimąją pradžiuginti gėlėmis?


Man nebūtina. Ne.

Ar vyras privalo žinoti svarbiausias Lietuvos istorijos datas, mokėti kelias kalbas ir rašyti be klaidų?


Taip.

Ar vyras turi mokėti meistrauti, taisyti automobilį ir sukasti lysves?


Nebūtinai, ne. 

Ar išbartum vyrą, jei pričiuptum jį žūrint pornografinius filmus?

Taip.

Ar suprastum vyrą, vakarą su mylimąją Operos ir baleto teatre iškeitusį futbolo važybas su vyriška kompanija?


Taip.

Ar vyras turi skustis pažastis?


Taip.

Ar toleruoji pagyvensių vyrų romanus su trisdešimčia metų jaunesnėmis merginomis ir moterimis?


Tik jų reikalas.

Ar vyras, sveikindamasis su vyrais, turi paduoti ranką ir jų kompanijoje esančiai moteriai?


Ne. Moteris turi pirma paduoti ranką – jei to nori. 

Ar vyras privalo mokėti pagaminti bent kelis patiekalus?


Taip.

Ar vyras privalo ant riešo segėti laikrodį?


Ne.

Ir tai dar ne viskas, brangus skaitytojau. Portalas vyriskai.lt paprašė Vaidos Genytės atlikti vizualinį testą, kurį mes pavadinome „Vyroviziją“ - kultinei dainininkei pateikėme dešimties atsitiktinai parinktų vyrų (po penkis iš užsienio ir Lietuvos) atsitiktines nuotraukas ir paprašėme juos įvertinti. Labiausiai V. Genytei į akis kritęs vyras gavo dešimt balų, o mažiausiai – vieną. Rezultatai iš tiesų yra netikėti.

Dainininkas Arvydas Martinėnas-Vudis – vienas balas.

Statybų magnatas Arvydas Avulis – du balai.

DELFI (Š.Mažeikos nuotr.)

Futbolininkas Cristiano Ronaldo – trys balai.

AFP/Scanpix nuotr.

Egidijus „Daugiau garso ir šviesų“ Dragūnas – keturi balai.

DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Aktorius George'as Clooney – penki balai.

Reuters/Scanpix nuotr.

„Gelbėtojas“ Davidas Hasselhoffas – šeši balai.

Mavrixonline/Scanpix nuotr.

Garsiausio oralinio sekso skandalo vienas veikėjų, JAV prezidentas Billas Clintonas – 7 balai.

AFP/Scanpix nuotr.

Lietuviškasis Davidas Lettermanas – Edmundas Jakilaitis – 8 balai.

LRT nuotr.

Dykumų asas Benediktas Vanagas – 9 balai.

DELFI (T.Vinicko nuotr.)

Milijardierius Romanas Abramovičius – 10 balų.

Reuters/Scanpix nuotr.