Praėjusiais metais „Girteka Logistics“ gavo 996 mln. eurų pajamų ir uždirbo 23 mln. Eur pelno. Vertindamas į pabaigą besiritančius šiuos metus bendrovės vadovas Delfi sako, kad pajamų eilutė bus pastebimai didesnė, tačiau išlaikyti tokį patį pelningumą gali būti sudėtinga.

„Liekame aktyvaus augimo stadijoje ir šiais metais auga tiek naudojamų vilkikų ,tiek įvykdytų pervežimų skaičius Metus planuojame užbaigti su daugiau nei 9000 vilkikų. Pajamos taip pat ženkliai priklauso nuo degalų kainų, kurios sparčiai auga, augindamos ir pervežimų kainas. Tačiau kyla pavojus veiklos pelningumo išlaikymui, nes augant sąnaudoms, pervežimų kainų augimas kiek vėluoja“, – teigia E. Liachovičius.

Jis pažymi, kad vežėjų sąnaudas augina ir pasaulinė puslaidininkių krizė, dėl kurios vilkikų ir priekabų gamintojai vėluoja pagaminti užsakytą technikos kiekį, be to, vyksta aktyvi konkurencija dėl vairuotojų.

E. Liachovičiaus teigimu, naujų vilkikų tiekimas vėluoja visus metus, tačiau įmonė tikisi, kad planus iki metų pabaigos pavyks pasivyti.

Jis taip pat sako, kad bendrovei kol kas pavyksta tvarkytis ir su vairuotojų trūkumo problema: „Praktiškai neturime stovinčių vilkikų dėl vairuotojų trūkumo ir pavyksta pritraukti naujų žmonių tiek augimui, tiek natūraliai kaitai: tarp 60 ir 70 proc. naujų vairuotojų pas mus ateina per esamų rekomendacijas.“

Anot „Girteka Logistics“ vadovo, šiemet pervežimų paklausa Europoje yra itin didelė, todėl daliai transporto bendrovių trūksta resursų jai patenkinti. Jis prognozuoja, kad tokios pačios tendencijos išliks ir ateinančių metų pradžioje, o augantys vežėjų kaštai vers toliau didinti pervežimų kainas.

„Taip pat vis didesnis dėmesys Europoje skiriamas ekologijai, saugumui keliuose bei vairuotojų darbo sąlygoms. Todėl reikės nuolatinių investicijų į šias sritis“, – teigia E. Liachovičius.

Prieš porą savaičių „Girteka Logistics“, pasirašė ilgalaikės paskolos sutartį su grupe tarptautinių finansų įstaigų, kurios vertė siekia 145 mln. eurų. Bendrovė pranešė, jog ši suma bus panaudota investicijoms į nuosavo transporto parko plėtrą ir atnaujinimą. Anot įmonės, nauji vilkikai gerins darbo sąlygas ir didins eismo saugumą.

„Girteka Logistics“, pasirašė ilgalaikės paskolos sutartį, kurios vertė siekia 145 mln. eurų. Bendrovė praneša, jog ši suma bus panaudota investicijoms į vairuotojų darbo sąlygų gerinimą bei saugumo keliuose didinimą – to įmonė sieks atnaujindama ir plėsdama nuosavą transporto parką.
Konkrečios informacijos apie tai, kiek ir kokių vilkikų bei puspriekabių ketinama įsigyti, bendrovė neatskleidė tačiau pranešė jog bendradarbiaus su pasaulyje gerai žinomais vilkikų DAF ir puspriekabių „Schmitz Cargobull“ gamintojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)