„Vaikų teisių gynimas ir jų gerovės užtikrinimas – tai socialiai atsakingos, emociškai ir kultūriškai turtingos visuomenės pagrindas. Esame didžiausias darbdavys šalyje, todėl prisidedame prie nemažos dalies Lietuvos šeimų gerovės – įvairiomis priemonėmis norime palengvinti dirbančių tėvų buitį“, – sako „Maxima LT“ Personalo, procesų ir kokybės valdymo departamento vadovė Tatsiana Ihnatovich.

Parama – įtvirtinta sutartyje

Anot Tatsianos Ihnatovich, siekiama, kad vaikus auginančius tėvus skirtos lėšos paskatintų ne tik finansiškai, bet ir leistų lengviau suderinti darbą su asmeniniu gyvenimu.

„Tėvus palaikome nuo pat pirmųjų vaiko gimimo dienų. Šeimoje gimus vaikui, „Maximoje“ dirbantiems tėvams skiriama 200 eurų išmoka, o vėliau siekiama prisidėti ir prie mažųjų atžalų mokslų. Тėvams, dirbantiems prekyboje, logistikoje, gamyboje, siūlome lankstų darbo grafiką. Žinoma, nepamirštame ir ypatingų progų šeimoms. Pavyzdžiui, artėjant Rugsėjo 1-osios šventei, būsimus pirmokus sveikiname dovanomis, o daugiavaikėms šeimoms išdalijame korteles, pavyzdžiui, kanceliarinėms prekėms įsigyti“, – pasakoja T. Ihnatovich.

Anot jos, rūpinantis darbo aplinkos kokybe, didelis dėmesys skiriamas ir psichologinės sveikatos puoselėjimui. Prasidėjus pandemijai, kartu su papildomu sveikatos draudimu „Maximos“ darbuotojams pradėjo siūlyti ir nemokamas anonimines psichologo konsultacijas. Ši galimybė suteikta ir darbuotojų šeimos nariams.

Pagalba visais gyvenimo atvejais

Išskirtines naudas „Maximos“ darbuotojų šeimoms lydi ir tradicinės priemonės, kurios suteikia ne ką mažiau džiaugsmo – pavyzdžiui, dovanos vaikams Kalėdų proga. Daugiavaikės arba atžalas su negalia auginančios šeimos taip pat prieš didžiąsias metų šventes sulaukia „Maximos“ dovanų kortelių, kad pasiruošimas šventėms būtų lengvesnis.

„Svarbu ne tik džiaugtis kartu su kolegomis, bet ir laiku ištiesti jiems pagalbos ranką susidūrus su iššūkiais. „Maximos“ darbuotojams, kurie augina neįgalius vaikus iki 18 m., kasmet skiriamos 100 eurų vaistinės dovanų kortelės“, – sako T. Ihnatovich.

Stipendijos gabiesiems

Prekybos tinklas daugelį metų nuosekliai puoselėja labai svarbią socialinių projektų kryptį – vaikų ir jaunimo švietimą.

„Turime ne tik daugelį metų vykstančia nacionalinę moksleivių skatinimo programą „Lietuvos Maximalistai“, bet ir kasmet skiriame stipendijas geriausiai besimokantiems darbuotojų vaikams. Visi, kurie semestrus ar trimestrus baigia devintukais ir dešimtukais, gauna „Maximos“ stipendiją. Tokių vaikų mūsų darbuotojų šeimose netrūksta – vien praėjusiais metais šioms stipendijoms skyrėme apie 20 tūkst. eurų, tad pagalba vaikus auginantiems darbuotojams yra svarbi ne tik šeimos finansams, bet tai gali būti ir naudinga papildoma motyvacinė priemonė vaiko ugdymo procese“, – teigia „Maxima LT“ atstovė.

Pažangiausiems „Maximos“ darbuotojų vaikams šiltuoju metų laiku dovanojama ir vasaros stovykla. Šiemet tradiciškai moksleiviai bus kviečiami gilinti tvarumo žinias ir tuo pačiu – kalbėtis apie emocinę gerovę: stiprinti strateginio mąstymo, komandiškumo, emocijų valdymo ir planavimo įgūdžius.