Lietuvos lazerių tėvu vadinamas vienas žymiausių šalies mokslininkų prof. A. P. Piskarskas stipriai prisidėjo prie to, kad šiandien Lietuva vadinama lazerių šalimi. Profesorius skyrė daug dėmesio aukštųjų technologijų plėtros strategijai, siekė užtikrinti tarptautinį Lietuvos lazerių pramonės konkurencingumą. Lietuviški lazeriai šiandien eksportuojami į daugiau kaip 40 valstybių. Ši sėkmė nebūtų įmanoma be prof. A. P. Piskarsko ir jo mokinių indėlio į lazerių mokslą.

„Be pasaulinio lygio mokslo ir verslo kūrimo profesorius aktyviai palaikė ir pirmojo Lietuvoje universitetinio neliečiamojo kapitalo fondo idėją. 2016 m. atstovaudamas įmonei „Light Conversion“, prof. A. P. Piskarskas pasirašė VU fondo steigimo sutartį. Profesorius buvo aktyviai įsitraukęs į VU fondo veiklą, patardavo svarbiausiais strateginiais klausimais. Džiaugiuosi, kad „Light Conversion“ ir Piskarskų šeima tęsia profesoriaus pradėtus darbus“, – sako VU fondo direktorius Justinas Noreika.

Anot VU fondo direktoriaus, naujai įkurto subfondo lėšos bus investuojamos bendrai su esamu VU fondo kapitalu, kurio vertė po naujos paramos išaugo iki 3,6 mln. eurų. Pagerbiant šviesaus atminimo profesorių, iš uždirbtos investicijų grąžos VU Fizikos fakulteto lazerių mokslo talentams kasmet bus išmokamos vardinės prof. A. P. Piskarsko stipendijos, finansuojamos kitos mokslinės veiklos Vilniaus universitete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją