„Netrukus bus metai, kai agresorės raketos griauna taikių Ukrainos žmonių gyvenimus. Be elektros, šildymo žiemą, be svarbios infrastruktūros ir kartais net geriamo vandens. Tą išgyvena Ukrainos gyventojai ir už šalies laisvę kovojantys kariai. Jaučiame pareigą prisidėti apsaugant Ukrainos dangų, kad pavyktų išgelbėti kuo daugiau žmonių gyvybių. Tikimės, kad ne tik pavieniai žmonės, bet ir daug šalies verslų aukos šiam prasmingam tikslui“, – sako SBA grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Prie bendrovės kilniam tikslui paaukotos sumos papildomais asmeniniais įnašais prisidėjo ir SBA Grupės vadovai.

Arūnas Martinkevičius

Po iniciatyvos „RADAROM!“ vėliava susivienijo didžiausios Lietuvoje organizacijos, telkiančios pagalbą Ukrainai – „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „1K fondas“, „Stiprūs kartu“, skirtingos žiniasklaidos priemonės.

Nuo karo pradžios SBA grupė jau skyrė paramos Ukrainai ir jos žmonėms už ketvirtį milijono eurų. Be „RADAROM“ inciiatyvos, pirmosiomis karo dienomis 100 000 eurų pervesta visuomeninių organizacijų iniciatyvai „Mūsų širdys ir rankos Ukrainai”, už 30 000 eurų nupirkta medicinos priemonių, o „Utenos trikotažas“ perdavė apatinių termodrabužių Ukrainos pareigūnams už 10 000 eurų. Taip pat SBA apgyvendino keliasdešimt vaikų iš Ukrainos vaikų namų savo poilsiavietėse, įvairiuose miestuose organizavo savanorystės akcijas, skirtas paremti ir pagelbėti Lietuvoje gyvenantiems ukrainiečiams.