Lapkričio 14 d. Wizz Air kartu su kitų aviacijos bendrovių ir organizacijų atstovais susirinko EUROCONTOL organizuotoje generalinėje asamblėjoje, kuriai vadovavo Europos Komisijos Gynybos pramonės ir kosmoso generalinis direktoratas (DEFIS).

Wizz Air ir kitas prie aljanso prisijungusias bendroves bei organizacijas vienija bendra misija – kuo sklandžiau ir greičiau aviacijoje pradėti naudoti vandeniliu ir elektra varomus orlaivius ir taip mažinti į aplinką išmetamo anglies dvideginio kiekį. Siekdami šio tikslo, aljanso nariai bendradarbiaus, kad išsiaiškintų, kas aviacijos sektoriui labiausiai trukdo pereiti prie nulinės emisijos orlaivių, parengtų rekomendacijas ir veiksmų planą bei skatintų realius investicinius projektus.

Dalyvaudama aljanse, Wizz Air dalinsis turima informacija apie žemų sąnaudų oro linijų iššūkius ir sprendimus, siekiant nulinės emisijos. Žemų sąnaudų oro linijų bendrovės, turinčios aukštą keleivių ir apkrovos koeficientą, mažas degalų sąnaudas ir modernius orlaivių parkus, kurie leidžia sumažinti vienam keleivio nuskristam kilometrui tenkantį CO2 emisijos dydį, turi visas galimybes tapti perėjimo prie tvaresnės aviacijos pramonės lyderiais.

Posėdžiaudama aljanse Wizz Air turės galimybę dar konkrečiau išsiaiškinti, kaip savo ateities verslo modelyje išnaudoti nulinės emisijos vandeniliu varomus orlaivius ir galiausiai pasiekti, kad aviacijos sektoriaus neigiama įtaka aplinkai būtų lygi nuliui.

Šis žingsnis darsyk įrodo, kad Wizz Air tvarumo siekia strateginiu lygmeniu ir yra pasiryžusi iki 2030 m. ketvirtadaliu sumažinti į aplinką išmetamo CO2 kiekį, tenkantį vienam keleivio nuskristam kilometrui. Siekiant ilgalaikių įmonės tikslų svarbus vaidmuo neabejotinai teks tokioms inovatyvioms technologijoms, kaip vandeniliu varomi orlaiviai.

Johanas Eidhagenas, Wizz Air Personalo ir ESG (ekologijos, socialinės atsakomybės ir valdymo) tikslų įgyvendinimo vadovas, tikisi, kad bendradarbiaudama su kitais Nulinės emisijos aviacijos aljanso nariais, Wizz Air įsitrauks į tyrimus ir inovacijų, kurios leis eksploatuoti vandeniliu varomus orlaivius, kūrimą.

„Jeigu norime užsitikrinti, kad šios technologijos būtų diegiamos plačiu mastu, turi bendradarbiauti visi aviacijos ekosistemos dalyviai – nuo oro linijų, oro uostų iki reguliavimo institucijų ir degalų tiekėjų. Tik taip galėsime koordinuoti savo veiksmus ir sukurti reikiamą infrastruktūrą, – sako J. Eidhagenas. – Wizz Air lieka ištikima savo tvarumo strategijai ir yra pasiryžusi investuoti į pažangiausias technologijas, kurios mums visiems leis keliauti tvariau. Esame ir norime išlikti tvariausiu kelionių oru pasirinkimu savo klientams".

* Azijos aviacijos centras (Centre of Aviation, CAPA) Wizz Air įvertino kaip tvariausių 2022 metų oro linijų grupę Environmental Sustainability Award).