Ceremonijoje „eBay" apdovanojo šešis pardavėjus skirtingose kategorijose. Lietuvos automobilių dalių prekybos platforma „Ovoko" gavo apdovanojimą už plačiausią pardavimų geografiją. Kita Lietuvos įmonė „kickz-boutique" įvertinta už geriausią klientų aptarnavimą. Tuo metu Lietuvos mados aukcionų bendrovė „Poppri" apdovanota už dešimtmečio meistriškumą.

„Norėtume padėkoti „eBay" už visokeriopą paramą „Poppri Fashion Auctions". Mums didelė garbė priimti šį apdovanojimą ir labai didžiuojamės savo 10 metų trukusiu bendradarbiavimu su „eBay". To dėka mums pavyko išplėsti savo verslą visame pasaulyje. „eBay" parama Lietuvos pardavėjams yra labai svarbi. Ji tapo kertine priemone smulkiajam ir vidutiniam verslui klestėti, todėl tikiuosi, kad jie ir ateityje tęs bei plės savo paramą", – sakė Deimantė Sejonaitė, „Poppri" klientų aptarnavimo skyriaus vadovė.

Jenny Hui, „eBay" pasaulinių besivystančių rinkų generalinė direktorė, dėkojo Ekonomikos ir inovacijų ministerijai bei Lietuvos paštui už partnerystę ir linkėjo daugiau Lietuvos įmonių išbandyti „eBay" platformos suteikiamas galimybes.

eBay apdovanojimai Vilniuje

„Mūsų pardavėjai turi didelių svajonių ir sunkiai dirba, kad pasiektų savo asmeninius tikslus. Tai, ką jie daro, tikrai įkvepia. Tikiuosi, kad prie mūsų prisijungs ir savo pasaulinę kelionę pradės dar daugiau Lietuvos įmonių", – renginio metu kalbėjo J. Hui.

Kylančios žvaigždės apdovanojimas įteiktas Ukrainos paštui, kuris tapo pirmuoju pasaulyje paštu, atidariusiu parduotuvę „eBay". Šį žingsnį paštas žengė ieškodamas būdų padidinti pajamas po Rusijos invazijos į Ukrainą. Pašto pasiekimai buvo stulbinantys – vos per kelis mėnesius Ukrainos paštas visame pasaulyje pardavė pašto ženklų, vertų 200 tūkst. JAV dolerių.

„Ukrainos paštas įrodė, kad e. prekyba yra tiesioginis būdas tapti pasauline įmone, diversifikuoti paslaugų kanalus ir įeiti į įvairias rinkas. Matome, kad į skaitmeninį verslą orientuotos įmonės yra stipresnės, inovatyvesnės ir atsparesnės netikėtiems iššūkiams. Esu dėkinga, kad „eBay" siūlo neįkainojamą paramą mūsų regiono įmonėms, siekiančioms tapti sėkmingais ir stipriais e. prekybos dalyviais", – sakė Ukrainos paštui apdovanojimą įteikusi Aušrinė Armonaitė, Lietuvos ekonomikos ir inovacijų ministrė.

Lietuvos pašto operacijų direktorius Kastytis Valantinas dėkojo už bendrovei suteiktą galimybę būti šio, pirmą sykį Lietuvoje vykusio renginio, partneriais. Anot jo, tai leidžia bendrovei dar geriau suprasti ir įsiklausyti į klientų poreikius bei siūlyti jų lūkesčius atitinkančias paslaugas.

eBay apdovanojimai Vilniuje

„Lietuvos paštas jau ne pirmus metus sėkmingai bendradarbiauja ir plėtoja veiklą su „eBay" platformoje veikiančiais verslais. Džiaugiamės tokiu būdu prisidėdami prie jų sėkmės – buvimas vienoje iš didžiausių pasaulinių prekybos platformų neabejotinai didina verslo augimo potencialą", – sakė K. Valantinas.

Pilnas nugalėtojų sąrašas:

Dešimtmečio meistriškumas – „Poppri Fashion Auctions" (Lietuva)

Kylanti žvaigždė – Ukrainos paštas (Ukraina)

Plačiausia pardavimų geografija – „Ovoko" (Lietuva)

Geriausia metų eksportuotoja – Alina Pascu, „onlineparts4tuning" (Rumunija)

Geriausias metų eksportuotojas – Pavels Spiridovskis, „AutoBodyShop" (Latvija)

Geriausias klientų aptarnavimas – „kickz-boutique" (Lietuva)