Nugalėtojai paskelbti remiantis detaliu bendrovės „Baltic Salary Survey" (Figure Baltic Advisory) atliktu atlygio tyrimu, kuriame dalyvavo pažangiausios įmonės iš visos Lietuvos.

Kasmetiniuose tyrimuose įmonės buvo vertintos pagal keturis pagrindinius, skirtingą svorį turinčius kriterijus. Pirmasis kriterijus – atlygių homogeniškumas, kai matuojamas bazinių atlygių tose pačiose pozicijose „žirklių" (skirtumas tarp mažiausią ir didžiausią atlygį gaunančių darbuotojų) plotis. Antrasis – kiek skiriasi atlygių tose pačiose pozicijose skirtumai tarp darbuotojų grupių (lytis, amžius, regionas). Trečiasis kriterijus analizuoja įmonės darbuotojų atlygių ir rinkos standartų pozicijoms atitikimą, o ketvirtuoju stebima lyčių proporcija įmonės vadovybėje. Įmonės apdovanotos išskiriant kategorijas pagal darbuotojų skaičių. Šiemet nugalėtojų gretose, didelių įmonių kategorijoje, antrus metus iš eilės atsidūrė įmonė „Devbridge".

Į darbuotojus ir į rezultatus žiūri lygiavertiškai

IT įmonės „Devbridge" viceprezidento ir Lietuvos padalinio Viktoro Gurgždžio teigimu, lygiavertis atlygis – jau daugelį metų yra įmonės strateginio požiūrio dalis ir pamatinė bei neginčijama vertybė.

„Devbridge" įmonėje karjeros galimybės ir darbo užmokestis visada priklauso nuo sukaupto kompetencijų bagažo ir kiek asmeninių pastangų kiekvienas įdės, siekdamas išsikeltų savo, komandos ir visos organizacijos tikslų, tačiau kiekvieną įmonės darbuotoją stengiamės įvertinti individualiai, nepriklausomai nuo jo lyties, įsitikinimų ar sektoriaus specifikos.

Kiekvienas mūsų kuriamas IT produktas yra unikalus, tad darbuotojai nuolat tobulėja gilindamiesi į technines ir į kliento verslo subtilybes. Dirbant IT srityje reikia nuolat auginti kompetencijas, atnaujinti technines žinias, o visos šios pastangos ir sudėtingas darbas turi būti įvertinti teisingai, tiek finansine prasme, tiek ir suteikiant darbuotojams puikias galimybes augti tiek kompetencijų, tiek pozicijų atžvilgiu, tiek ir užtikrinant sveiką bei lygiavertišką atmosferą darbe", – akcentuoja įmonės vadovas.

Įvertinti antrus metus iš eilės

„Baltic Salary Survey" (Figure Baltic Advisory) atlygio konsultanto bei Lietuvos rinkos atlygių tyrimų vadovo Povilo Blusiaus teigimu, kasmet kovoje dėl lyderių pozicijų dalyvauja didelis skaičius įmonių. Šis tyrimas yra išskirtinai empirinis, apimantis objektyvius faktinius duomenis, kurie analizuojami pasitelkiant algoritmą, apimantį jau minėtus keturis kriterijus.

„Džiugu, kad kaip ir kasmet, didelės dalies įmonių rezultatai yra puikūs, o išrinkti geriausius tampa vis sudėtingiau, tačiau laimėtojų gretose atsiduria tik pagal visus kriterijus puikiai ar netgi nepriekaištingai įvertintos organizacijos. „Devbridge" remiantis objektyvia analize galime laikyti viena iš pavyzdingiausiai atlygius valdančia organizacija Lietuvoje, kuri kasmet atsiduria nugalėtojų gretose", – teigia P. Blusius.

 Baltic Salary Survey“ atlygio konsultantas bei Lietuvos rinkos atlygių tyrimų vadovas Povilas Blusius

Sieks pritraukti daugiau moterų į IT

V. Gurgždys pabrėžia, kad nuo pat įmonės įkūrimo pradžios su darbuotojais skaidriai dalijamės visa informacija – nuo finansinių rezultatų, pajamų ar net uždirbto pelno. Darbuotojai žino ne tik savo ir kitų pareigų lygį ir atlyginimo rėžius, bet ir visada yra iš anksto informuojami apie numatomą premijų dydį metų pabaigoje, numatomą kitą algos persvarstymo datą ir aiškius kriterijus, pagal kuriuos yra vertinami savo kasdieniniame darbe.

„Vis dėlto IT sektoriuje vis dar ženkliai dominuoja vyriškos lyties atstovai, tačiau jau daugelį metų ne tik aktyviai siekiame pritraukti daugiau moterų į IT, kviesdami prisijungti į nemokamas „Sourcery" akademijas, bet ir užtikrindami visiems lygias galimybes darbovietėje.

Džiaugiamės, kad moterų skaičius auga ne tik mūsų įmonės komandose, bet taip pat vis daugiau moterų tampa vadovėmis", – pažymi įmonės viceprezidentas.

„Devbridge" yra privati programinės įrangos konsultacijų ir produktų kūrimo įmonė. Organizaciją šiuo metu vienija daugiau nei 700 narių profesionalų bendruomenė, dirbanti penkiose pasaulio šalyse. Įmonės strateginis siekis – padėti klientams žvelgti į verslo procesus per inovatyvių skaitmeninių produktų kūrimo prizmę.

Šių metų pabaigoje „Devbridge" suvienijo programinės įrangos produktų inžinerijos ir paslaugų teikimo pajėgumus su pasauline milžine „Cognizant Softvision" bei tapo jos dalimi. Pagrindinis kompanijos tikslas ir toliau išliks – kurti pažangiausią programinę įrangą ir taip suteikti neįkainojamus įrankius, padėsiančius sėkmingai augti pasaulinėms kompanijoms, industrijoms ir verslo organizacijoms.